ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drack vin inför kärleksmöte” – frias från rattfylla

Evelina Olsson · 8 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012
Drack vin inför ”kärleksmöte” – frias från rattfylla

Drack vin inför ”kärleksmöte” – frias från rattfylla


Kvinnan hävdar att hon var så nervös inför kärleksmötet att hon halsade två halvflaskor mousserande vin på två minuter. Tingsrätten friar nu kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

I förhör framgår det att kvinnan var på väg till en dejt med en lastbilschaufför i Ängelholm. En privatperson uppmärksammade kvinnans vingliga färd och larmade polisen. Polisen anlände två minuter efter att kvinnan klättrat upp i lastbilens förarhytt. Ett utandningstest gjordes och man kunde konstatera att 44-åringen hade 0,83 promille.

Kvinnan själv förklarar det hela med att hon var så nervös inför dejten att hon halsade två halvflaskor vin direkt när hon kom fram.

”Det är inte trovärdigt att en person inleder en träff med en manlig bekant genom att omedelbart halsa en halvflaska vin och en stund senare en till flaska”, påpekade åklagaren i rätten.

Men Helsingborgs tingsrätt väljer att fria kvinnan. De säger att de inte kan utesluta hennes förklaring.

”Enligt tingsrättens mening bör stor försiktighet iakttas med att lägga uppfattningar om hur personer brukar eller bör bete sig i en viss situation”, skriver rätten. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro