ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drakens dröm blir verklighet i NiP: "Enormt taggad av pressen"

Martin Nygren · 15 Mar 2017
Uppdaterad 15 Mar 2017
Ninjas in Pyjamas har saknat en dedikerad sniper – och funnit en i William "draken" Sundin.

Ninjas in Pyjamas har saknat en dedikerad sniper – och funnit en i William "draken" Sundin. Foto: NiP och TT


Ninjas in Pyjamas är trött på uteblivna resultat. Och ett nyförvärv är redo att väcka lagets AWP-lir. – Jag blir enormt taggad av pressen, säger William draken” Sundin.

klar

Artikellänk är kopierad

– Under de senaste månaderna har våra resultat ­varit under våra förväntningar och vi har inte kunnat hitta någon bra lösning. Vi har försökt byta roller utan att hitta en bra balans i uppställningen.

Nyckelrollen vi saknar är en dedikerad AWP-spelare (se fotnot) och det är ­därför vi är glada över att rekrytera William ”draken” Sundin, säger svenska storlagets tränare Björn ”THREAT” Pers i ett pressmeddelande.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Positiva hejarop har blandats med de som tycker att NiP gör fel som lyfter Jakob ”pyth” Mourujärvi ur truppen till en reserv-roll.

Efter en veckas kontakt värvades framtidsnamnet ”draken” från Epsilon.

– Jag blev såklart euforisk. Det är svårt att förklara känslan, säger William Sundin, 21 år.

Hur känns det att lämna Epsilon?– Det är tråkigt. Vi är väldigt bra vänner och vi hade väldigt kul tillsammans, nästan för kul ibland. De förstår varför jag gör bytet, säger Sundin som i pressmeddelandet talar i termer av att det är en dröm som går i uppfyllelse.

Ninjorna är redan i gång med att svetsa ihop laget, och en bootcamp i organisationens gaming-hus väntar innan det i april blir dags att resa till Ukraina för Starladder-turneringen. Med 300 000 dollar, motsvarande nära 2 700 000 kronor, i prispott.

– Det kommer att bli mitt första stora evenemang med alla topplag. Det är klart att det är en enorm press, men jag känner att jag kan hantera den.

Fotnot: AWP kallas det mest kraftfulla prickskyttegeväret i CS:GO.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Nygren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro