ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dramatisk comeback

Lotta Imberg · 5 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Johan Ulveson trivs i sina 176 cm och 68 kilo. – Jag tror att det är en förutsättning om man ska jobba som skådis att man accepterar hur man ser ut. Jag kan ju inte gå runt och tänka att nu ska jag vara Marlon Brando.

Johan Ulveson trivs i sina 176 cm och 68 kilo. – Jag tror att det är en förutsättning om man ska jobba som skådis att man accepterar hur man ser ut. Jag kan ju inte gå runt och tänka att nu ska jag vara Marlon Brando.


klar

Artikellänk är kopierad

Johan Ulveson vill inte bara synas i tv. På lördag gör han comeback på Dramaten, men den komiska kostymen passar fortfarande.

Du har inte spelat på Dramaten sedan 1997, varför har du hållit dig borta så länge?– Det har inte funnits någon tanke med det. Jag har haft annat för mig och de har inte heller frågat. Det här kom perfekt precis när jag slutade spela revyn Uggla/Rehborg/Ulveson.

Massakerguden är en komisk pjäs. Du spelar en grossist i WC-branschen som är underlägsen sin intellekt-uella fru. Har du fastnat i lustigkurre-facket?– Det kan man väl säga men jag får skylla mig själv. Jag vet inte riktigt vad som är medvetna val och vad som bara blivit. Det ena ger det andra. Åren går, man träffar folk… Men jag vill poängtera att jag inte beklagar att jag hamnat i det facket.

Du är så liten. Varför är alla skådisar små i verkligheten?– Nä, men det finns långa också. Örjan Ramberg och Johan Rabaeus…men det är klart – Mikael Nyqvist är ganska liten faktiskt….När jag tänker på det har du faktiskt rätt. Många är korta. Jag vet inte om det har att göra med ett hävdelsebehov. Antingen blir man ledare för ett nazistparti eller så blir man skådespelare. Men jag är ingen dvärg. Jag är inom ramen för vad man syr upp inom konfektionen.

Hur kom det sig att du blev skådis?– Jag var 20, jobbade som sjukvårdsbiträde och visste egentligen inte vad jag ville. Jag var tillsammans med en tjej och hon och hennes kompis ville bli skådisar och började en kurs på ABF. Då hängde jag på.

Ditt nästa jobb är för Riksteatern i höst. Betyder det att du kommer synas mer på teater än i tv i framtiden? – Ja, jag tror det. Jag skulle gärna spela mer här på Dramaten. Jag har alltid haft en önskan att få göra andra sorts roller än bara komiska. Mer film och teater. Men eventuellt gör vi ett ”Sjön suger” till i sommar.

”Jag lät hästen komma inifrån. Jag visste inte att den fanns, Vad barnslig den blev.”                    
  Johan Ulveson om sin häst.
”Jag lät hästen komma inifrån. Jag visste inte att den fanns, Vad barnslig den blev.”                    Johan Ulveson om sin häst.

Så vill jag

... bli igenkändRopa inte ”Berts pappa”– ”Där är han den där skådisen som är så bra” När man hållt på så länge som jag blir man förhärdad. Annars kan man inte gå och handla ens. När någon ropar ”Berts pappa” vänder jag mig knappt längre.

... läsa om pjäsen

Vill ha fina recensioner– ”Gå och se Massakerguden! Rolig, svart och med ett fantastiskt samspel i lysande regi av Staffan Roos (bilden)”. Det är klart man vill ha uppskattning och fina recensioner.

... äta söndagmiddagLagar kyckling till familjen– Hemma med familjen. Jag har lagat maten, en god kycklingrätt, som vi äter tillsammans.

... grotta ner migVacklar runt  på Båtmässan– Jag kan ju vackla runt på båtmässan i timtal. Jag har en styrpulpet-båt som jag brukar vara ute med i Stockholms skärgård.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Imberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro