ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dramatisk ökning av brutala bankrån

Ann Hagman · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Anders Västsäter/Svensk bild


klar

Artikellänk är kopierad

De väpnade bankrånen ökar dramatiskt. För andra gången på kort tid öppnade rånare i Värmland i går eld i samband med rån. En polis blev beskjuten.Strax före klockan nio i går morse gjorde tre rånare ett tillslag mot Westra Värmlands Sparbank i Årjäng i västra Värmland.  Vad de inte visste var att banken flyttat till andra lokaler.Rånarna gav sig i väg till de nya banklokalerna. Där ändrade de sig och slog i stället till mot Nordea.  – De var förberedda med flyktbil, men de hade fått gammal information om banken, säger Jonas Persson vid Värmlandspolisen.För två veckor sedan rånades två banker i Charlottenberg utanför Arvika. Tillvägagångssättet har likheter med rånet i Årjäng.– Det är nära geografiskt, nära i tid och vid båda tillfällena användes automatvapen, säger Jonas Persson.

Totalt har de väpnade bankrånen mer än tredubblats i år jämfört med förra året. Hittills i år har det skett 51 väpnade rån mot banker. En av anledningarna, säger kommissarie Olle Eklund på rikskriminalen, är att värdetransportrånare bytt objekt.– De kriminella insåg att det blivit meningslöst med värderånen, pengarna blev infärgade, säger han.Det finns ingen nationell samordning mellan polisdistrikten.– Det vore bra men det, finns för mycket att göra.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro