ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drar skämt som skapar dålig stämning - mitt i mordrättegången

Jack Werner · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013
Drar skämt som skapar dålig stämning - mitt i mordrättegången

Drar skämt som skapar dålig stämning - mitt i mordrättegången


I USA inleddes nyligen rättegången mot George Zimmerman, åtalad för mordet på Trayvon Martin. Och försvarsadvokaten tog tillfället i akt att dra ett skämt som ingen skrattade åt.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan innan det är över inser du att det inte går bra för dig. Efter sista ordet, själva poängen, tystnar rummet och alla tittar på dig med förvirrade blickar. En svettdroppe letar sig ut under ditt hårfäste och ditt leende känns krampaktigt. Du gör en handgest och försöker lätta upp situationen, men det hjälper inte. Du har dragit ett dåligt skämt.

Känner du igen känslan? Nå, det kunde alltid ha varit värre. Du kunde ha försökt under de första nervösa minuterna av en mordrättegång - som du själv var försvarsadvokat i.

Det var det som hände på tisdagen, då rättegången mot George Zimmerman drog igång. 29-åringen står åtalad för det mycket uppmärksammade mordet på den obeväpnade 17-åringen Trayvon Martin, och fallets turer har fått stora rubriker. Det var den 26 februari förra året i Florida som Zimmerman sköt Martin, och genom att hänvisa till statens lagar om självförsvar kom han då undan utan att ens anhållas.

Efter ett såväl nationellt som internationellt ramaskri väcktes dock åtal mot Zimmerman, och nu har alltså rättegången inletts. Och det på det konstigaste tänkbara sättet. Försvarsadvokaten Don West slog fast att man ibland "måste skratta för att kunna hålla sig från gråten", och drog sedan ett knack knack-skämt som fått stor uppmärksamhet från exempelvis Daily Show.

Se skämtet här:

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro