ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dreamhack fixar plugghjälp för att ge fler möjlighet att delta

David Peterson · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017
Möjlighet till läxläsning är nytt för i år på Dreamhack.

Möjlighet till läxläsning är nytt för i år på Dreamhack. Foto: TT


På senare år har det blivit svårare för ungdomar att få ledigt från skolan för att få delta på världens största LAN-festival Dreamhack, enligt arrangören. Nu satsar festivalen på att erbjuda läxhjälp och färdigskrivna ledighetsansökningar, rapporterar SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Evenemanget som årlig lockar drygt 50 000 besökare vill förbättra möjligheterna för unga deltagare att få ledigt från skolan, skriver SVT.

– Det är helt nytt. Vi kommer ha lärare på plats, för första gången någonsin, säger Joakim Sandberg, operativ chef för Dreamhack.

Dessutom erbjuder festivalen läxläsning i matematik, engelska och programmering. Festivalen har också skrivit en ledighetsansökan som de uppmanar unga elever att skicka till sina rektorer. ”Livet består av stora och små händelser, men framförallt påverkas det av meningsfulla och oförglömliga minnen”, står det i ledighetsansökan.

– Det finns de som tycker att det är slöseri med tid och att barn borde vara ute och leka i skogen, men det här är ett av de absolut största intressena som finns bland unga i dag och det går nog inte att ändra på det, säger Joakim Sandberg till SVT.

LÄS MER: Maten som maxar din esportprestation

Årets stora sportsliga höjdpunkt på Dreamhack är en Dota 2 major där världens bästa dota-lag gör upp om en prispott på 1 miljon dollar, motsvarande drygt 8,5 miljoner svenska kronor. Metro är samarbetspartner med Dreamhack och tv-programmet Metro Esport kommer att hålla tittarna uppdaterade genom att arrangera och sprida presskonferenser med stjärnorna.

– För oss är det framförallt två saker som gör fenomenet esport så attraktivt. Det ena är att det är världens snabbast växande idrottsgren. Det andra är att esport har en ung prägel på både utövare och följare, säger Emelie Westermark, projektledare på Metro.

pil
Dreamhack – världens största digitala festival

Dreamhack kärna och ursprung är LAN-party. Evenemanget är en plattform för bland annat e-sport, kunskap och kreativa tävlingar, musikspel, föreläsningar av spelutvecklare, internet och spelkultur, cosplay och mässdelen Dreamexpo.

Sedan starten 1994, då tillställningen ägde rum i en skolkafeteria, har evenemanget vuxit enormt och numera fyller besökarna årligen mässlokalen Elmia i Jönköping. Samtidigt har esporten gått från nördnisch till miljardindustri.

Evenemanget arrangeras två gånger per år. Dreamhack Winter pågår mellan den 1 och 4 december.

Källa: Källa: Dreamhack

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro