ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dreamhack går ut med säkerhetsuttalande efter dådet i Florida

Erik Glanell · 27 Aug 2018
Uppdaterad 27 Aug 2018
Dreamhack Masters spelades i Malmö 2017. I år kommer turneringen till Stockholm och Globen.

Dreamhack Masters spelades i Malmö 2017. I år kommer turneringen till Stockholm och Globen. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Arrangören Dreamhack kommenterar säkerhetsrutinerna inför helgens Counter strike-turnering.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter dådet i Jacksonville, Florida, där två personer sköts till döds och elva skadades har frågan om säkerheten vid esportevenemang blivit omdiskuterad. Flera namnkunniga personer har gått ut och riktat kritik mot arrangörer för bristande rutiner i säkerhetsarbetet.

I helgen hålls Counter strike-turneringen Dreamhack Masters i Stockholm och nu går arrangören ut med ett pressmeddelande om säkerheten med anledning av skjutningen i USA.

”Samtidigt som vi inte kan gå in på detalj med hur vi arbetar kring säkerhet så vill vi göra klart att det görs i samråd med rättsväsendet och säkerhetsexperter. Säkerhetsarbetet är ständigt pågående och gäller för alla Dreamhack-evenemang”, skriver Dreamhack i pressmeddelandet.

Dreamhack skriver vidare att de för en aktiv dialog med polisen och Globens säkerhetspersonal som har lång erfarenhet av stora evenemang.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro