ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dregen möter Master Chief

Jonas Ryberg · 13 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Dregens vapen är en rockyxa - Master Chief är beväpnad med bland annat ett plasmagevär. 

Dregens vapen är en rockyxa - Master Chief är beväpnad med bland annat ett plasmagevär.  Foto: Scanpix/Microsoft


klar

Artikellänk är kopierad

SPEL. Spelmusik som framförs av symfoniorkestrar börjar bli vardagsmat på konserthus världen över. 26 september är det dags för Sveriges Radios symfoniker att framföra musik ur Microsoft och Bungies kritikerrosade spel Halo.

Men, den som beger sig till Berwaldhallen den aktuella kvällen får dessutom höra rockgruppen Backyard Babies tolkningar av äventyren i spelet, där hjälten Master Chief kämpar mot en religiös sekt som tagit makten i världen. Samtidigt visar regissören Daniel Espinosa sin senaste film som han gjort just med hjälp av grafik från spelet.– Det känns fantastiskt roligt att överbrygga den klyfta som funnits mellan spel och de mer etablerade kulturformerna. Att kunna föra in spel i det offentliga kulturrummet handlar om att dela med sig av de känslor och upplevelser som är förunnat spelvärlden. Ingen annan kulturyttring är så beroende av interaktivitet. Utan spelare, inget spel, säger Filmkrönikans tidigare programledare Orvar Säfström, som fungerar som presentatör för konserten.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro