ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drömmer du om att kunna dricka kaffe på kvällen? Här är lösningen

Emma Kirkhoff · 23 Jan 2015
Uppdaterad 23 Jan 2015
Nu kan du njuta av en kopp kaffe på kvällen – utan rädsla för att ligga vaken i timmar.

Nu kan du njuta av en kopp kaffe på kvällen – utan rädsla för att ligga vaken i timmar. Foto: Christine Olsson/TT


Har du svårt att sova efter att ha druckit en kopp kaffe på kvällen? Då kan det här var något för dig. Kaffenördarnas nya påhitt är brygden som i stället vaggar dig till sömns.

klar

Artikellänk är kopierad

När han tröttnade på att höra sin fru klaga på att hon inte kunde sova om hon drack kaffe efter klockan tre på eftermiddagen, beslöt sig Deland Jessop för att förvandla deras hem till ett provisoriskt labb, skriver Time magazine.

Efter att ha experimenterat med olika örter och tillsatser lyckades han till sist skapa alla kaffeälskares dröm: en kopp kaffe som vaggar dig till sömns i stället för att hålla dig vaken i timmar.

Den hemliga ingrediensen är plantan valeriana, eller vänderot, som länge har använts mot sömnbesvär i Europa. Plantan blandade han sedan med koffeinfritt kaffe, och så var den magiska drycken född.

– Nu tar vi oss varsin kopp kaffe på kvällen i stället för ett glas vin, säger Deland Jessop till Time magazine.

Jessop påpekar att hans mirakelkaffe inte är en produkt som ska hjälpa dig sova. Valeriana är godkänd som en matvara av amerikanska läkemedelsverket och enligt experter finns få kända bieffekter, utöver att man blir sömnig.

Couting sheep coffee, som produkten har döpts till, säljs i mataffärer runt om i USA. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro