ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drömresan får vänta för mångmiljonvinnaren

Patrick Ekstrand · 10 Okt 2013
Uppdaterad 10 Okt 2013

Sorry, det är inte bara att boka in sig på nästa förstaklassflight till Söderhavet när man har vunnit en drömvinst på 151 999 195 kronor – man får nöja sig med Gotland.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild

Risken är alltså att den man i södra Stockholm som vann stort vid onsdagens dragning blir aningen besviken när han väl får reda på att han har vunnit. Svenska spel vet vem han är, men har inte lyckats nå honom för att lämna glädjebeskedet.

Mannen, som spelade sina rader på nätet, lär inte heller få hjärtattack nästa gång han loggar in för att lämna en rad. – Det sätts inte in 152 miljoner på något spelkonto. Det står bara "högvinst" och information om hur man kontaktar oss, säger spelambassadören Pierre Jonsson som hoppas att mannen snart kommer till huvudkontoret i Visby.

– Fem miljoner kronor och uppåt... då kommer man till vårt kontor i Visby för att träffa representanter för vår ekonomiavdelning och säkerhetsavdelning och för att få rådgivning.

Och trots jättevinsten är Jonsson inte så säker på att mannen kommer att säga upp sig och leva loppan. – Vad jag vet är det bara en eller två som har sagt upp sig av alla de miljonvinnare jag har varit i kontakt med. Det är inte som i till exempel USA eller Storbritannien, vi är lite mer lagom. Man säger inte upp sig direkt, utan går kanske ner och jobbar deltid.

– Oj, jag hade inte slutat jobba, svarar Jonsson på frågan om huruvida han själv hade lagt av. Han tycker dessutom att det är roligt att kontakta vinnare, även om det inte alltid går som planerat. En gång blev han rejält utskälld av en miljonvinnare. – Han blev rejält förbannad för att jag ringde och störde en lördagskväll och han skällde ut mig rejält. Jag kan ju inte skrika "grattis du har vunnit miljoner" innan jag vet att jag talar med rätt person.

En annan man blev inte rosenrasande utan besviken, när han fick besked om sin vinst: – Han sa "vad ska jag med de pengarna till nu när jag bor på servicehus?". 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro