ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drömterapeuten: Det här betyder dina drömmar

Filip Häggberg · 8 Mar 2016
Uppdaterad 10 Maj 2017

Vi tillbringar flera år i drömmarnas värld utan att egentligen veta vad de betyder. Drömterapeuten Agneta Oreheim reder ut varför vi drömmer. Drömmarna vill oss alltid väl”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

”Lita på drömmen och lyssna på budskapet den kommer med”, säger Agneta Oreheim.
”Lita på drömmen och lyssna på budskapet den kommer med”, säger Agneta Oreheim.Foto: Lena Öritsland/Alamy

En vanligt förekommande dröm är att bli jagad. Ofta av någonting läskigt som en potentiell mördare eller hungrig tiger.

– Vid jobbiga drömmar, som när man blir jagad, vill ditt undermedvetna berätta för dig att det är något som du inte tycker är bra. Då vet du att någonting är fel och då måste du ta reda på vad det är, säger Agneta Oreheim.

LÄS MER
Därför drömmer du mardrömmar

Eftersom många inte vet hur de ska tyda sina drömmar förstår de inte att den jagande tigern har ett budskap, utan tar det som en mardröm som de snabbt vill glömma, enligt Agneta Oreheim.

– Det är viktigt att inte bli rädd för drömmen eftersom allt i den oftast är aspekter av egenskaper inom oss själva. Rädslan kommer av att vi inte sett eller förlikar oss med de sidorna inom oss. Lita på drömmen och lyssna på budskapet annars kommer den tillbaka som ständigt återkommande drömmar, tills vi har insett budskapet och läkt det inom oss, säger Agneta Oreheim.

Att lära sig förstå drömmar och att utnyttja budskapen de kommer med kan få människor att förstå sig själva bättre och bli sin egen psykolog, menar Agneta Oreheim.

– I stället för att gå till en psykolog och betala massa pengar kan du bearbeta dig själv med hjälp av drömmarna, de skickar ingen faktura. Drömmarna reflekterar alltid sanningar om din aktuella situation i livet, och vad som pågår där.

Vissa glömmer bort alla sina drömmar och har inte samma möjlighet att bearbeta budskapen i vaket tillstånd. Men det går att se till man kommer ihåg dem.

LÄS MER
Sömnforskaren: Därför drömmer vi

– Om man har ett intresse för sitt inre liv och intalar sig själv att komma ihåg sina drömmar så gör man det också till slut. Ha alltid penna och papper bredvid sängen så att du snabbt kan skriva ner det du drömt när du vaknar. Det är så synd att inte fler använder sina drömmar och tar vara på dem, det finns så mycket att vinna i det, säger Agneta Oreheim.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro