ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dropkick Murphys – Irländska folkpunkare

Patrik Wirén · 9 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KONSERT. Sverigeaktuella Dropkick Murphys kryddar sin punkrock med irländsk folkmusik och lockar publik från båda världarna.– Det är underbart att se folk med tuppkam bredvid äldre herrar med grått hår, säger mandolinspelaren Tim Brennan. 

Uppstår det aldrig bråk mellan de olika grupperingarna i publiken?– Nej, alla är väldigt respektfulla mot varandra. Det är rätt otroligt. Både små barn och deras mor- och farföräldrar kommer och lyssnar. Jag tror att de äldre hör det traditionellt irländska medan ungarna gillar att musiken är snabb och energisk.

Innan Bostonbandet lämnade hemstaden för att dra i väg på turné hann man slutföra kommande albumet ”The meanest of times”. I september släpps skivan, som är gruppens sjunde. – Vi får mixar skickade till oss under tiden vi är här i Europa och det låter skitbra. För några dagar sedan gick vi in i en studio med Spider Stacy från The Pogues och Ronnie Drew från The Dubliners. De sjöng på en av låtarna, vilket är rätt häftigt för oss.

Få band är lika förknippade med sin hemstad som Dropkick Murphys. Därför var det kanske inte överraskande att regissören Martin Scorsese valde att använda låten ”I’m shipping up to Boston” i filmen ”The departed”, som utspelar sig i staden.– Alla i bandet älskar sin hemstad och är stolta över varifrån de kommer.

Hur stora hjältar är ni där hemma?– Jag vet inte riktigt. Men när vi spelar på Saint Patrick’s Day, som vi gör varje år, blir folk som galna. Folk reser från hela världen för de konserterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro