ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Drottningen av 80-talet i Sverige

Katarina Matsson · 23 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Cyndi Lauper årgång 2008 (stora bilden) och under hennes storhetstid 1985 (lilla bilden). 

Cyndi Lauper årgång 2008 (stora bilden) och under hennes storhetstid 1985 (lilla bilden).  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

”Girls just want to have fun” – fortfarande. På söndag är 80-talsikonen Cyndi Lauper, 55, tillbaka i Stockholm för en spelning på Berns.

I bakfickan har hon nya dansskivan ”Bring ya to The brink” – Jag skrev en stor del av albumet i Gamla stan, du vet ”lay me down in a big old town”, säger sångerskan till Metro.På skivan hörs många svenskar och just ”Lay me down” skrev hon tillsammans med Kleerup. – Han är fantastisk, säger hon. Men risken är stor att du missade henne sist hon var i Sverige.– Jag sa att jag hette Ann och kom från Toronto, haha, säger sångerskan. Skivan är inspirerad av 70-talest superrealism och beat-poeterna. Men även hennes elvarårige son Declyan har haft ett ord med i spelet.– Han sa ”mamma, du måste ha kvar alla svärord” efter att han råkat höra ”The same fucking story”, säger Cindy Lauper.Hon är också stolt hockeymorsa.– Men inte som Sarah Palin, säger hon bestämt. Sedan länge är sångerskan politiskt aktiv, framför allt för gayrättigheter. Hon har själv kommit ut – som hetero.– Alla mina vänner kom ut och jag gjorde mitt bästa, men det gick inte, jag var tvungen att berätta att jag var strejt, säger hon. Vad kan vi vänta oss av söndagens spelning?– Det kommer vara gamla grejer, nya grejer och ett väldigt energiskt band. Jag kanske ska ringa Kleerup, ska jag det?

Visdomsord från Cyndi

– När du lagar mat, och det här tror jag verkligen på, häng en discokula i köket, för att laga mat ska vara glädjefullt. Och ta in en trädgårdstomte också, ha ett trädgårdsparty i köket. – Jag ville att skivomslaget skulle spegla en modern kvinna med familj, som bär en röd maktslips och som inte kan ta av sig de röda skorna, för det är inte bra för du. – ”Girls just want to have fun” är en förändringsritual-sång. Jag har aldrig slutat köra den, för den handlar om att stärka folk, stärka kvinnor.  

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro