ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du är vad du pratar i

Anna Möller och Johanna Engman · 1 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 Säg mig vilken mobil du har och jag ska säga dig vem du är. Mobilens status har blivit allt högre de senaste åren.I dag är design minst lika viktigt som funktion.– Man vill ha en matchning mellan varumärket och sin egen personlighet. Mobilen har gått från att vara ett praktiskt hjälpmedel till en accessoar som har fått ett allt större grepp om människors jobb och fritid, säger Niklas Olovzon, varumäsrkesexpert på kommunikationsbyrån S & B.Han har kartlagt vem som använder vad och han ser stora skillnader mellan olika modeller, att om man exempelvis vill signalera hög IT-kunskap ser man till att ha den senaste tekniken.– Oavsett om du är i Luleå eller på Stureplan är mobilen en viktig personlighetsindikator.  Den finns med på såväl bardisken som affärsmötet, säger han.

Vilken är du?

   Iphone – ­frihetssökande mediawannabe.Du jobbar inom media eller reklam. Du tycker att användargränssnitt, design och image är viktigare än den tekniska prestandan. 

    LG Arena – teknikglad jurist. Du jobbar förmodligen med juridik och du tycker att Iphonen är lite för vågad och tycker att den här, som är en kopia, är bättre tekniskt. Den är lite mer lagom skojig och inte lika mytisk som sin föregångare. 

    Sony Ericsson W 890 i – ytlig shoppare. Du tilltalas av elegans och design. Innehållet är helt sekundärt, även om du lyssnar mycket på musik i den. Du älskar att shoppa, gå på krogen och spatsera på Stureplan, och mobilen passar perfekt i den lilla väskan.

    Sony Ericsson W 350 i – hitsälskande student. Du är en musikälskande student som är lagom teknikintresserad. Du har dålig ekonomi men är ganska hurtig och gillar att ta din musikmobil med på löparrundor. Du bor troligtvis i andra hand eller i studentlägenhet.

      Nokia 1208 – äldre kulturarbetare. Du är lite äldre och jobbar inom kultur och har valt en telefon som det inte går att misslyckas att ringa med. Du har saknar intresse för teknik. Källa: Niklas Olovzon, ­kommunikationsbyrån S & B.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Möller och Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro