ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du får inte använda IP-telefoni i mobilen

Aron Andersson · 14 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Med appar som Viber och Skype kan du ringa "gratis" i mobilen. Men operatörer förbjuder apparna.IP-telefoni i mobilen är möjligt med hjälp av appar som Viber och Skype. Om du betalar för datatrafik kan du då ringa dina vänner gratis.Men operatörerna förbjuder den här typen av appar, skriver tidningen Mobil.– Vi anser att det är ett brott mot kravet på "fair use" som abonnenterna är skyldiga att följa. Vi anser att den här typen av tjänster är som att tjuvkoppla elnätet, säger Erik Hörnfeldt, presschef på Tre till tidningen.Samtidigt är Tre den enda operatören som inte skrivit ut förbudet mot IP-telefoni i sitt avtal. Telia, Tele2 och Telenor har alla avtal där det i det finstilta står att IP-telefoni inte är tillåtet.

Den här typen av appar har blivit enklare att använda, och samtalen i bättre kvalitet. Snart kommer dessutom Apple att uppdatera videochatten Facetime så att även den går att använda över mobilnätet.

Även Google Talk kommer att göra samma sak med sina videosamtal. Men operatörerna är alltså inte förtjusta i tjänsterna. Telia har dock ett lite dyrare abonnemang där det är tillåtet med IP-telefoni.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro