ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du får inte skriva bög” på Adidas skor

Karolina Skoglund · 13 Feb 2014
Uppdaterad 13 Feb 2014
När Metro försöker skriva ”bög” på skorna lyser det rött ... 

När Metro försöker skriva ”bög” på skorna lyser det rött ... 


Skriv vad du vill på sina skor. Men inte "bög", "lesbisk" eller "homosexuell" – de orden är bannlysta hos Adidas.

klar

Artikellänk är kopierad

... att skriva ”Straight” går däremot utmärkt.
... att skriva ”Straight” går däremot utmärkt.

För att göra sina skor lite mer personliga erbjuder Adidas möjligheten till att skriva något personligt på dem. Men nu visar det sig att man inte riktigt får skriva vad som helst. Ord som "bög", "lesbisk" och "bisexuell" tillåts inte samtidigt som det är helt okej att skriva "hetrosexuell", rapporterar sajten PinkNews och Aftonbladet. 

När Gary Lloyd skulle skriva in ordet "gay" nekades han och fick sedan svar från kundtjänst: "Vi är väldigt ledsna att meddela att tyvärr ordet gay fortfarande är ett filtrerat ord. Vi vill inte på något sätt att du ska känna dig illa behandlad eller kränkt av detta”.

– När jag fick svaret blev jag chockad och så arg. Jag kunde inte tro att ett företag som Adidas inte ens kunde se hur homofobiskt detta svar är. Jag tog illa upp och de bryr sig inte, säger han till PinkNews.

Anledningen säga dock inte vara för att diskriminera någon. Man vill inte att orden avvänds på ett negativt sätt, menar Adidas.

– Rädslan är att "gay" lätt kan få prefixet "jag hatar" och då hamnar vi i en svår situation. Det är mer osannolikt att ordet heterosexuell missbrukas, säger en talesperson för Adidas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro