ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du kallade mig fetto” men nu raggar du på mig – fuck you

metro · 27 Jul 2015
Uppdaterad 3 Aug 2015

Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

I genomsnitt skolkade jag 80 procent av tiden i skolan, inte för att jag var lat - utan var att jag blev mobbad. Jag har varit socialt isolerad, knappt vågat gå till skolan, inte känt mig trygg och inte trivts med eleverna eller vissa lärare - därav min dåliga närvaro.  

Jag har blivit utfryst, behandlad som ett andrahandsval och dissad. Folk svarade mig inte eller hittade på ursäkter för att inte vara med mig. Kanske skämdes de över att umgås med den feta tjejen.

Jag har blivit slagen i magen av en person medan hen skrek "gummimage, gummimage, gummimage!!!" Jag sprang iväg gråtandes och besviken, och vågade inte berätta för någon eller göra något.

LÄS MER
Amanda, 21, skrev ”fuck you” till vikthatarna – har delats av tusentals

Jag har blivit kallad tjockis, fetto, bigfoot, äcklig och dylikt. När jag inte hade smink blev jag kallad för "knarkare", vilket gjorde att jag inte vågade gå ut utan smink. Har även en blodådra vid vänster öga som jag blev kallad äcklig för. Folk har beskrivit mig som "hon den stora" och vidgat armarna för att visa hur stor jag var.

 LÄS MER: Roxana, 17: ”Jag är mer än ett par bröst”

Jag har blivit sparkad på smalbenen av några personer när två andra personer skrev en lapp och satte på min rygg där det stod "sparka mig nu" med en pil neråt ...

På vintrarna kastade flera personer isbollar i huvudet på mig, och en annan gång kom en person i full fart bakifrån och puttade ner mig för en pulkabacke där det var massa is så jag slog i huvudet. Jag vågade knappt gå ut när det var vinter.

► LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han

Anonyma kommentarer på nätet uppstod som "du är så jävla fet ditt äckliga luder" och "fy fan vilket fetto". När jag bråkat med vänner fick jag meddelanden om hur fet jag var, att jag behövde banta och så vidare.

Nu flera år senare så har jag ju gått ner ungefär 30 kg. Dock har jag varit större än när jag vägde 30 kg mer. Som mest har jag nog vägt lätt över 106 kg. Det har hänt att killar raggat på mig som har tyckt att jag var ful och fet innan. De har sagt "vad fin du har blivit, vad smal du har blivit, vad snygg du har blivit." ►LÄS MER: ”I vilket hål skulle du vilja ha en fallosformad grönsak?”

Jag säger bara F*CK YOU. Det är ungefär som att jag skulle vara fattig och när jag blir rik så vill folk vara med mig. Det är oacceptabelt! 

Anledningen till denna text är att jag vill visa de som varit eller är utsatta att ni inte är ensamma. Tyvärr är vi  många, men tillsammans är vi starka. Det finns ingen mobbning som är "för liten". Man ska inte behöva gå igenom kränkningar, fula ord och psykisk/fysisk misshandel. Jag hade inget skinn på näsan och vågade inte säga ifrån. Jag fick stöd av min familj och de såg, men ingen som var med såg. Därför föll jag ner till botten. Alla som blivit utsatta borde få mer hjälp och stöd. Alla borde ha någon dom kan förlita sig på och berätta för. Det är inget skamligt med er, för dom enda som är skamliga är mobbarna som mår bra på vår bekostnad.

Jag har samma hjärta på båda bilderna. Samma insida, annorlunda utsida. De som inte kunde se vilken godhjärtad person jag var och är än idag är inte värda mig.

Vi är starka tillsammans!

Amanda Asker, 21, arbetssökande från Kristinehamn, bloggar på amandaaskers.blogg.se

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro