ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du kan göra Open streets” till en gatufest

Peter Lindholm · 26 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014

klar

Artikellänk är kopierad

”Open streets” låter förstås betydligt festligare än ”Tillfälligt körförbud”. Men någon riktig gatufest ska man inte räkna med att det blir när Götgatan stängs av för biltrafik på lördagarna i sommar. Men det kan bli, om du själv tar tag i saken.

Stockholms stad har satsat fyra miljoner kronor på att förvandla Götgatan, mellan Folkungagatan och Ölandsgatan på Söder, till ”en levande mötesplats” under sju lördagar framöver.

Gatulivet uteblev under försöket i fjol, så i år har man försökt att satsa lite mer på innehåll. Men den som letar efter programinformation söker förgäves.

– Vi har valt att inte skriva ut programmet. Det är inget evenemang där det är fokus på program och artister på det sättet, utan vi vill mer skapa en miljö där man kan komma och hänga, säger Sara Torstensson på Kulturförvaltningens evenemangsavdelning.

Det innebär att Götgatan kommer att fyllas med tillfälliga fickparker på konstgräs, lånestolar och matvagnar. Det blir en del prova på-aktiviteter i dans, yoga och jympa. Man kan också testa sådant som enhjulig och rollerderby, pimpa cykeln, se en rullskridskotävling eller spela schack.

Vill man att det ska bli festligare än så får man alltså fixa det själv.

Hur öppna är de här gatorna egentligen? Kan den som vill ta dit ett soundsystem och dra igång ett spontandisco, framträda själv eller hitta på andra aktiviteter?

– Då får man kontakta kulturförvaltningen först. Vi måste se vad vi har plats för rent fysiskt och vad som skulle passa. Det har med tillståndet att göra. Man kan inte riktigt göra vad man vill, så det måste gå via oss.

FAKTA

”Open Streets” äger rum på lördagarna 28 juni – 9 augusti, mellan klockan12-18, på Götgatan mellan Folkungagatan och Ölandsgatan, på Södermalm.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro