ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du kan ha pengar att kräva av Facebook

Gustaf Eriksson · 28 Jan 2013
Uppdaterad 28 Jan 2013
Facebook kan vara  skyldig dig pengar

Facebook kan vara skyldig dig pengar Foto: Scanpix


Facebook gör allt för att tjäna pengar på sina användare, men nu kan rollerna bli ombytta. En rättstvist i USA har lett till att du kan ha pengar att hämta.

klar

Artikellänk är kopierad

Skräddarsydd reklam och sponsrade inlägg. Facebook är mycket kreativa när det gäller att tjäna pengar på sina användare. Men nu tvingas jätten i stället att betala sina användare. Om du har fått ett mejl som ser misstänkt spam-liknande ut kan du vara en av dem som får casha in.

Bakgrunden är att Facebook i oktober förra året gick med på att betala ut 20 miljoner dollar, motsvarande omkring 136 miljoner kronor, för att utan tillåtelse ha använt användares gilla-markeringar i sponsrade inlägg.

Hur vet du då om du är en av dem som fått din integritet kränkt på det här sättet och därmed har rätt till en utbetalning från Mark Zuckerbergs ficka?

Jo, om du har fått en mejl med den spam-liknande rubriken "LEGAL NOTICE OF SETTLEMENT OF CLASS ACTION" så är saken biff.  Då är det enda du behöver göra att fylla i ett online-forumulär. Sedan kan du luta dig tillbaka och vänta på de knappt 70 kronorna som varje drabbad användare har rätt till, rapporterar sajten Gizmodo.

Men det finns en hake. Om pengarna inte räcker till alla som vill ha ersättning går hela summan till välgörenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro