ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du kommer att bli provocerad”

Caroline Engvall · 31 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Simon Kernick vill inte bara underhålla

klar

Artikellänk är kopierad

Brittiske deckarförfattaren Simon Kernick, pocketaktuell med ”Handel med döden”.Varför ska man läsa din bok?– Det är lite lustigt, men den frågan får jag sällan. Men det finns två bra anledningar. Dels är det en deckare med en annorlunda twist, dels innehåller den ovanligt mycket action ända till slutet.Vem vill du ska läsa din bok?– Alla som vill bli underhållna och samtidigt lite provocerade.Vad läser du själv just nu?– Jag har just läst ut ”No time for goodbye” av Linwood Barclay, fantastisk. Nu ska jag börja på Stieg Larssons ”Luftslottet som sprängdes”. Sedan måste jag fortsätta skriva mina egna böcker.Vad gör du annars just nu?– Jag har rest runt rätt mycket i Thailand och nu hoppas jag kunna åka till Moçambique och Sydafrika i höst för dykning. – Jag älskar dykning och den delen av Afrika har några av världens största dykutmaningar.   

Veckans bästa pocket

Bearbetade sorg med musik”Kärlek är ett blandband”Rob Sheffield (Månpocket Fakta)Någon man älskar dör. Man tror att man aldrig mer ska orka leva igen. Hur går man vidare? Musikjournalisten Rob Sheffield var med om just det när hans fru plötsligt avled – och han bearbetade sitt svarta inre genom att lyssna på blandband. Det blir en musikalisk bokresa genom 90-talslåtar och en bok som är omöjlig att inte bli berörd av.Hjärtskärande om barnlöshet”Lyckan säljs separat”Lolly Winston (Norstedts Pocket)Barnlöshet är ett av vår tids största tabun, något som drabbar så många men pratas öppet om av så få. ”Lyckan säljs separat” beskrivs egentligen som en humoristisk bok, men storyn om Elinor vars största livssorg är att hon inte kan få barn medan maken är otrogen mitt i deras tillverka-bebis-ångest är bara hjärtskärande. Snart på film med Julia Roberts i huvudrollen.

Förändrade ett helt 90-tal”Fight Club”Chuck Palahniuk(Pocketförlaget)Älskade du filmen ”Fight Club” med Pitt och Norton? Det här är boken som filmen bygger på. Efterlängtad pocket och kultförklarad av många, vilka anser att den här boken förändrade ett helt 90-tal. En bok om att slå sig fri från Ikeanormer och trista liv – och slåss vilt för livet utan regler.

Far kidnappar sina barn”Det nakna hjärtat”Lisa Tucker (Månpocket)”Det nakna hjärtat” kan låta ljuv, men historien har små, små paralleller till det österrikiske monstret Josef Fritzl som höll sina barn fångna i en källare. Boken handlar om en far som tar med sina två små barn från Los Angeles och låter dem leva avskärmade i bergen, utan tv, tidningar eller radio. Hur möter man sin omvärld som vuxen efter det?

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro