ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Du måste våga för att ta nästa steg i karriärern

Hanna Larsson · 19 Nov 2014
Uppdaterad 19 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Du har mycket att vinna på att utmana dina rädslor. Det menar Johannes Hansen som har skrivit boken ”Fuck your fears".
Du har mycket att vinna på att utmana dina rädslor. Det menar Johannes Hansen som har skrivit boken ”Fuck your fears".Foto: Carl-Henrik Trapp

Kan du inte bestämma dig för vad du vill med din karriär? Ser du en massa hinder för att ta nästa steg? ”Sluta hitta på ursäkter. Utmana dina rädslor i stället”, säger Johannes Hansen, som skrivit boken ”Fuck your fears”.

Är jag verkligen redo att byta jobb? Nja, jag väntar nog ett år till. 

Hur ska jag säga till chefen att jag vill avancera? Vet inte, det kanske är bäst att låta bli, jag har ändå inte tid för mer ansvar. 

Det är vanliga ursäkter när människor ska fatta beslut i karriären.

− Vi hittar på ursäkter för att vi är rädda, säger Johannes Hansen, mental råd­givare, föreläsare och för­fattare till boken ”Fuck your fears”.

Vad vi är rädda för varierar, men det är väldigt vanligt att vara rädd för att misslyckas och för andras åsikter. 

– Det finns mycket att vinna på att utmana rädslorna. Dina vänner kommer inte att överge dig om du misslyckas och du kommer inte att gå under, även om det känns jobbigt. Sanningen är att du blir starkare, säger Johannes Hansen.

Roten till rädslorna finns i både biologi och uppväxt, men det är sällan nödvändigt att göra en djup analys för att bli modigare.

− Sluta vänta på det perfekta tillfället och gör det nu. Allt du är stolt över i ditt liv började med att du utmanade dina rädslor. Från första jobbintervjun och löneförhandlingen till att hålla presentationer. Det betyder också att allt du kommer att uppskatta i framtiden är jobbigt i dag, säger Johannes Hansen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro