ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dubais brandmän får jetpacks

Tomas Lundin · 21 Nov 2015
Uppdaterad 21 Nov 2015

Foto: Dubai Civil Defence/Martin Aircraft


Dubais skyskrapor är så höga att det är omöjligt för brandmän att ta sig upp om en eld skulle bryta ut på ett av de högre planen. Nu utrustas brandkåren med jetpacks.

klar

Artikellänk är kopierad

Förutom Burj Khalifa som är världens högsta byggnad har emiratet en av världens högsta och tätaste skyskrapeskogar med både bostäder, hotel och kontor. 

Nu har Dubais civilförsvar köpt 20 dubbelmotoriga jetfarkoster från Martin Aircraft för att kunna användas av räddningstjänst och brandkår, rapporterar DailyDot

Superhjälten, förlåt brandmannen, spänner fast sig i farkosten och kan sedan lyfta och landa vertikalt – vilket är väldigt praktiskt om du ska ta dig säg 300 meter upp för att inspektera en brand. Om och hur farkosterna ska kunna användas i själva släckningsarbetet är än så länge oklart.

I februari i år aktualiserades problemet när en storbrand startade i skyskrapan The Torch, som med sina 679 meter räknas som världens högsta bostadshus.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro