ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett

Carl Reinholdtzon Belfrage · 7 Jun 2012
Uppdaterad 7 Jun 2012
Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett Dubbel Dubbel Kolibri bjuder på stans vassaste dumplings.

Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett Dubbel Dubbel Kolibri bjuder på stans vassaste dumplings. Foto: Lena Garnold


Hippa Dubbel Dubbel Kolibri serverar dim sum och dumplings i toppklass. Utsökt, tycker Metros krogskribent Carl Reinholdtzon Belfrage.

klar

Artikellänk är kopierad

Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett 
  Dumplings: tofujiaozi,  fläskjiaozi och biffjiaozi.
Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett Dumplings: tofujiaozi, fläskjiaozi och biffjiaozi.Foto: Lena Garnold
Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett 
  Algsallad, japanska pickles, öronsvamp- och gurksallad samt  morot- och rättikasallad.
Dubbel dubbel kolibri – sommarens träffpunkt nummer ett Algsallad, japanska pickles, öronsvamp- och gurksallad samt morot- och rättikasallad.Foto: Lena Garnold

I tider där Göteborg är mest känt för äldre män och kvinnors maktmissbruk – vi har alla följt följetongen om Göteborg, den korrupta staden – och stadens PR-maskineri fortfarande trummar ut tomma budskap som ”årets matstad, årets idrottstad, årets eventkastrull, årets kanelbulle, årets kycklingsallad…” är det viktigt att lyfta på det kommersiella locket och i stället lyfta fram stadens riktiga motorer och hjärtan.

Personer som du inte hittar i kostym och säljslips i en monter på en mässhall. Personer som utan någon som helst bidrag från kommun eller annan instans bidrar till att, utan pengar som finalt mål, blåsa liv i staden. Det riktiga Göteborg, om man så vill. 

Jag pratar om tre personer som tycks sväva över allt och alla: Erik Sundfeldt, John Wigelius och Blenda-Lars, tre personer som genom åren gett oss, var för sig, i olika konstellationer eller tillsammans, presenter som Uppåt Framåt, Styrbord Babord, Svanen, Halleluja, Dubbel Dubbel och nu Dubbel Dubbel Kolibri.

Vi borde alla gå ner på knän och kyssa deras fötter. Eller i alla fall skicka ett handskrivet tackkort. Nu har jag tack och lov ingenting att göra med Göteborg Stad, men hade jag varit praktikant där för en dag hade jag förskansat mig i kopieringsrummet med en automatkarbin och skrivit ut borgmästarbevis till alla tre.

Deras magi har nu strötts över Esperantoplatsen, på Surbrunnsgatan 8 närmare bestämt, där nya stället Dubbel Dubbel Kolibri har öppnat. Kolibri är precis som Dubbel Dubbel Kastellgatan inriktat på dim sum och dumplings, men i stället för Per Hagman finns här Kevin.

Kevin är den nya Per Hagman, om ni förstår. Well, det där kommer att ge sig, det viktiga är att när ni sitter här och ser ut över gasverket och hamninloppet med den söndervittrade texten ”Göteborg – alltid på G”, som någon kommunalpamp låtit måla i gigantiska bokstäver, så kan du äta stans vassaste dumplings, i klass med Peacock, Momofuku, ja vad du vill. 

Min favorit är dumplings, rättikskaka, fun-rulle och ankägg. Detta i kombination med deras ambitiösa drinkar, dj-besök från Rasmus Hägg, fermenterade delikatesser och den elektriska Esperantoplatsen, som har blivit det nya it-området, gör Dubbel Dubbel Kolibri till det nya Uppåt Framåt. Kanske mer så än Dubbel Dubbel Kastellgatan? Jag vet inte, svara ni på den frågan. Det enda jag vet är att denna sommar konkurrerar Erik, John och Lars enbart med sig själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro