ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Dubbel svensksuccé i Overwatch contenders

Erik Glanell · 9 Okt 2017
Uppdaterad 9 Okt 2017
Misfits var nära att ta hem segern i europeiska Overwatch Contenders.

Misfits var nära att ta hem segern i europeiska Overwatch Contenders. Foto: Blizzard/skärmdump


En förstaplats i Nordamerika och en andraplats i Europa. Overwatch-svenskarna stod för både dominans och nagelbitare när Contenders avgjordes.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Team EnVyUs med svenskarna Christian ”cocco” Jonsson och Sebastian ”chipshajen” Widlund blev nordamerikanska contenders-säsongens suveräner.

Utan att förlora en enda match tog de sig till final mot Faze Clan. Väl där blev det precis samma visa. I fyra raka kartor visade laget som just nu är fyra på världsrankningen att de inte är att leka med.

Det blev en slakt som i slutet betydde att EnVyUs att stå som segrare.

LÄS MER
Jennifer Lopez pumpar in pengar i svenske spelarens lag
pil
Overwatch contenders NA

Team EnVyUs 4–0 Faze Clan

Den europeiska finalen utspelade sig mellan Misfits, med sina fyra svenskar och finska Team Gigantti. Och redan från början blev det tydligt att det inte skulle bli någon walk in the park för någon av lagen.

Finalen hade kunnat få en helt annan start när ett misstag från svensken Kevyn ”TviQ” Lindström kostade dem första kartan.

Gigantti började starkt på Oasis och tog sig snabbt upp på 95 procent. Misfits kämpade emot och tog sig ända upp till 99 procent. Misfits behövde egentligen bara backa undan, vänta och sätta upp ett enat försvar. I stället spelade Kevyn ”TviQ” Lindström alldeles för aggressivt och blev tagen ur spel. Gigantti såg sin chans och rensade slagfältet för att sekunderna efter säkra vinsten på första kartan.

De följande kartorna gick fram och tillbaka. Misfits tog andra, Gigantti tredje och fjärde.

Finländarna hade chansen att avgöra på femte kartan, men Misfit bestämde sig för att inte låta dem komma undan så lätt. Eichenwalde gick till Misfits. När Temple of Anubis för andra gången dök upp i finalen lyckades svensklaget även få revansch efter den tidigare förlusten och kvittera till 3–3.

Allt hängde nu på seden sista kartan, Ilios, som började på samma vis som första kartan när båda lagen låg på 99 procent. Gigantti lyckades lägga hålla ifrån Misfits och tog hem första rundan på den avgörande kartan.

Den andra rundan blev finalens kalldusch när Misfits inte alls kunde hitta något svar på finländarnas spel. Utan en enda procent snuvades de på vinsten i europeiska contenders.

Men en hedervärd andraplats för Tim ”Manneten” Bylund, Kevyn ”TviQ” Lindström, Sebastian ”Zabbozai” Olsson och laget är inte fy skam det heller.

pil
Overwatch contenders EU

Misfits 3–4 Team Gigantti

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro