ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Dubbelmedalj till Sverige i curling

Valerie Kaspersen · 24 Nov 2018
Uppdaterad 24 Nov 2018

Foto:  Raul Mee / TT


Lag Hasselborg avgjorde matchen mot Schweiz och kammade hem EM-guldet i damerans curling. På herrsidan tog lag Edin hem silvret, efter sin match mot Skottland i finalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lag Hasselborg avgjorde matchen mot Schweiz med sista stenen och fick äntligen hem det efterlängtade EM-guldet.

– Äntligen. Jag tänkte att den här gången får det vara vår tur. Jag är så stolt. Vi har haft sjukdom i laget och jag kan inte uttrycka hur stolt är jag är över att vi höll i hela veckan och spelade så bra i finalen, säger Anna Hasselborg till SVT.

Svenskarna valde då att nolla i omgång nio för att få den sista stenen i den sista omgången.

LÄS MER
Lista: Alla nominerade – de kan vinna Jerringpriset

Det visade sig vara ett smart drag. Sara McManus peggade upp sin sista sten och Hasselborg gömde sin näst sista därefter för att sedan avsluta med att lägga en andra sten i boet. Slutresultatet blev då 5-4.    

Lag Edin mötte Skottland i finalen som de i gruppspelet lyckades slå med minsta möjliga marginal.

Sverige förde matchen till ställning 4–2 men tappade sedan två poäng i både omgång sex och åtta. Inför tionde och sista omgången låg Sverige under med 5–6 men hade sista sten.

ag Edin tar hem silvret i EM, skriver Aftonbladet.Men jakten på det sjätte SM-guldet för laget tog slut då Skottland stal tre pinnar och vann med 9-5 – och l

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro