ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dubbelt så många pappadagar i augusti

Aron Andersson · 12 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
– Vi kombinerade barnledigt med semester och fick 2 månader tillsammans hela familjen och jag är föräldraledig 4 månader till för tjejen ska jobba, säger Magnus Engqvist med sonen Algot.

– Vi kombinerade barnledigt med semester och fick 2 månader tillsammans hela familjen och jag är föräldraledig 4 månader till för tjejen ska jobba, säger Magnus Engqvist med sonen Algot. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Föräldrapenning är ett populärt sätt att förlänga semestern. – Man passar på att vara med familjen när det är fint väder, säger Mats Johansson på Försäkringskassan.Precis när sommaren kommit igång är semestern över för många. Men inte alla är så pigga på att återvända till jobbet. Många föräldrar passar på att vara lediga med barnen.– Uttaget är som högst i augusti och september och det är framför allt för männen. Men det ökar för kvinnorna också, säger Mats Johansson.Nästan dubbelt så många föräldralediga dagar togs ut av män i augusti och september förra året jämfört med årets övriga månader. För kvinnor var ökningen i antal dagar 20 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro