ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dubbelt så mycket knark

Lars Carlsson · 26 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Göteborgstullens beslag av narkotika har fördubblats på ett år

klar

Artikellänk är kopierad

Tullen i Göteborg gör allt fler knarkbeslag. På ett år har fynden fördubblats. Men smugglarnas taktik förvirrar.

Fram till sista september i år hade tullen i Göteborg gjort 111 beslag av narkotika. I fjol vid samma tid hade 54 beslag gjorts.

Orsaken tros delvis ha att göra med att tullen förstärkt kontrollstyrkan med ytterligare sex anställda i Göteborg.

Samtidigt som beslagen blir fler får tullen tag på mindre och mindre partier knark.– Ja, kvantiteterna är mindre. Det som försvårar bilden är att smugglarna agerar kyligt. Fler och fler för in knarket helt öppet och hoppas kunna gömma sig i de stora flödena, säger Tony Magnusson, operativ chef för Tullverkets brottsbekämpning i Göteborg.

Härom dagen gjordes ett stort beslag av kokain i Göteborgs hamn. Kokainet kommer från Sydamerika, men når Göteborg via Västafrika, Spanien eller Holland.– Det kan komma med lastbil, i containrar eller med personer som svalt knarket. Man kan få plats med upp till ett kilo i magen.

Det största beslaget hittills i år var i september utanför Halmstad då 30 kilo amfetamin beslagtogs i en lastbil. De främsta portarna för smuggling är Göteborgs hamn, Säve och Landvetter flygplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro