ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dubbförbudet kan utökas i Stockholm

Anders Göransson · 26 Aug 2011
Uppdaterad 26 Aug 2011
Dubbdäck Hela miljözoner med dubbförbud kan skapas i Stockholm.

Dubbdäck Hela miljözoner med dubbförbud kan skapas i Stockholm. Foto: Jessica Gow /Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ett utvidgat dubbdäcks­förbud i Stockholm kan snart vara ett faktum. I går beslutade politikerna i trafik- och renhållningsnämnden att trafikkontoret ska utreda hur en dubbfri miljözon för personbilar ska se ut. Sedan tidigare har kommunerna haft rätt att införa förbud mot dubbdäck på vissa gator, vilket också skett på Hornsgatan i Stockholm, men efter ett regeringsbeslut i somras är det även tillåtet att skapa hela miljözoner, där förbudet råder. Stockholm har periodvis haft stora problem med att klara miljökvalitetsnormerna för luftkvalitet på flera platser i staden, såväl på Södermalm som på Kungsholmen och Norrmalm. Dubbförbudet på Hornsgatan infördes i januari 2010 och har haft viss effekt, men ändå har inte miljökvalitetsnormerna uppnåtts.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) vill inte diskutera hur stor den eventuella miljözonen ska bli eller om den kan komma att omfatta hela innerstan. – Men det är viktigt att stockholmarna förbereder sig på att fler åtgärder kommer att behöva vidtas, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro