ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Duellen: Här är bästa körhjälpen för Iphone

metro · 2 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Använd telefonen i stället för en vanlig bilnavigator. Metro Teknik testar vilken som är den bästa körhjälpsapplikationen till Iphone. De två konkurrenterna Tomtom och Navigon har båda lenserat navigationsapplikationer till Iphone.

Bäst med Tomtom

• Ring upp intressepunkt. Smart kombination av två världar där Tomtom utnyttjar att Iphone är en telefon. Tomtom kollar vilka hotell, bensinmackar och annat som ligger i närheten och ringer upp med ett klick.

• Varningen för hastighetskameror. Säger till i god tid och lyckas dessutom varna för varenda fartkamera som dyker upp. Har bättre koll på fartkameror än vissa vägar.

Bäst med Navigon

• Gränssnittet. Enkelt och snabbt betyder mindre oro för vad som händer på navigatorn och mer ögon på vägen. Tryckskärmen på Iphone dessutom överlägsen alla vanliga navigatorer.

• Röstnavigeringen. Lugna och bra röstkommandon, och applikationen känner automatiskt av vilket språk den ska använda. Gps:en säger: ”Sväng höger in på Storgatan”, och inte bara: ”Sväng höger”. Det är skönt.

Kristoffer Rengfors. Prylexpert Metro Teknik
Kristoffer Rengfors. Prylexpert Metro Teknik

"Skönt att ha i mobilen"

Fler eller färre prylar? Det är den stora frågan. Glöm allt snack om att gps:en i Iphone skulle vara dålig. Monterad på instrumentbrädan med fri sikt mot himlen fungerar det utmärkt.

Det finns för- och nackdelar med allt. Med en navigationsapplikation i Iphone blir telefonen låst vid bilkörning.

Men trots allt fungerar musikspelning och telefonsamtal samtidigt som navigationen, så riktigt jobbigt är det inte.

Prismässigt är det ingen större skillnad mot att köpa en separat navigator. En hållare och billaddare till telefonen är ett måste, tänk inte ens på att försöka utan. Totalt hamnar priset då runt 1 500 kronor – ungefär som en billig navigator.

Ställ dig då frågan igen: Vill du ha fler prylar eller färre? Jag är stormförtjust i att ha så mycket som möjligt i telefonen. Måste jag sedan välja mel­lan Na­vigon och Tomtom faller valet på den senare.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro