ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Duffy bryr sig inte ett skit

Sara Stolt · 17 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Albumet ”Rockferry” toppar albumlistan och Duffy höjs till skyarna. – Jag önskar att jag brydde mig ett litet skit, men det gör jag inte, säger hon under Stockholmsbesöket.

När skivbolaget kommer med beskedet att albumet ”Rockferry” debuterar på den svenska albumlistans förstaplats, hörs ett starkt ”weey” från Duffy, 23. Men hon önskar att framgången berörde henne mer.– Jag är inte överväldigad eller rädd och jag står inte framför spegeln i tre timmar, säger Duffy.

Hon trodde att framgångarna skulle förändra henne, men i dagsläget beskriver sig Duffy som ”fortfarande helt normal”.

Wales nya souldrottning har inte alltid drömt om en karriär som sångerska. I hemstaden Nefyn fanns inga skivaffärer, hon hade ingen skivsamling som yngre och familjen fick sin dos av musik via radion. – Det enda som fanns att göra när jag växte upp var att röka och knyta vänskapsband, säger hon.

Enligt Duffy sysslar många i hemstaden med droger, men själv flyttade hon till London för att finna lyckan. Dessutom blev hon mer och mer intresserad av musik.– Jag blev besatt som om de var en drog, säger hon om artister som Betty Swan och Scott Walker.

När Duffy knackade på en port i den engelska huvudstaden var sångerskan på jakt efter en bostad. När Steve Booker öppnade dörren visste hon inte att han var låtskrivare – ännu mindre mötet skulle göra att de skrev hitlåten ”Mercy” tillsammans.

Duffy…

… släppte debutskivan ”Rockferry” för en vecka sedan.… har arbetat med Suedes före detta gitarrist, Bernard Butler, som har hjälp till att skriva hitta Duffys sound och spela gitarr.

… kom tvåa i talangtävlingen ”Wawffactor”, som är en motsvarighet till ”Idol” i Wales.

… fick upp ögonen för artister som Bob Dylan, Neil Young, The Rolling Stones och David Bowie tack vare Bernard Butler.

… spelar i Stockholm på Accelerator den 25 juni och turnerar både i USA och Europa under året.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro