ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dumpad brud skänkte hela bröllopsfesten till hemlösa

Joel Linde · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015
Bilden är inte från det aktuella bröllopet.

Bilden är inte från det aktuella bröllopet. Foto: John McKenna / Alamy


Endast dagar innan bröllopet skulle äga rum fick den blivande bruden ett samtal från sin fästman. Han ställde in. Då skänkte brudens familj festen till hemlösa. – Självklart är det här något vi kan göra för att ge tillbaka, sa brudens mor.

klar

Artikellänk är kopierad

Quinn Duane, 27, skulle gifta sig i helgen i Kaliforniens huvudstad, Sacramento. Allt var betalt, 120 gäster var inbjudna, och det återstod bara några dagar till den stora festen. Men så fick hon ett samtal från sin fästman: han kunde inte fullfölja bröllopet.

Quinn Duane ringde sin mamma, som hade svårt att ta in nyheten. Men senare kunde hon också tänka att det innebar en möjlighet att göra gott för andra.

– När jag fick reda på att bröllopet inte skulle bli av, så kändes det som att, självklart är det här något vi kan göra för att ge tillbaka, sa Quinns mamma, Kari Duane, till NBC-stationen KCRA.

Depositionsavgiften på 35 000 dollar, ungefär 290 000 kronor, var redan betald för Sacramento Citizen Hotel, och familjen såg möjligheten att byta ut de tänka bröllopsgästerna mot stadens hemlösa och fattiga.

►LÄS MER: Frun tappade minnet – maken anordnar andra bröllop

Först på plats var en kvinna från ett härbärge. Hon är för gammal för att arbeta, men för fattig för att ha råd med hyra. Sedan strömmade fler människor till, och snart var hela matsalen fylld.

– När man går igenom en tuff period och en kamp för att komma ut och göra någonting annorlunda med sin familj, så var det här en riktig välsignelse, sa Rashad Abdullah som deltog i måltiden med sin familj.

– Att förlora något som är så viktigt för en själv och sen ge det till någon annan är verkligen att ge, sa hans fru Erika Craycraft.

►LÄS MER: Paret bjöd 4 000 flyktingar till sin bröllopsmiddag

Maten som serverades kom från hotellets fyrstjärniga restaurang.

– Sånt här får vi inte från vårt kök. Vi älskar vår kock, Leo, men han skulle inte laga något sånt här, sa hemlösa Tamara Dotson i en jämförelse mellan dagens festmåltid och maten hon får på härbärget.

Men trots alla glada miner i matsalen finns så klart en sorg i familjen över att dottern blev lämnad av sin blivande make.

– Jag känner mycket hjärtesorg för henne, men jag kommer att ta med mig något gott från detta, sa Kari Duane.

►LÄS MER: Nu gifter sig Burger och King – det blir ett Whopper-bröllop

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro