ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dumpad – så klarar du krisen

Josefin Michanek · 7 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Det är lätt att ta på sig skulden när man ”dumpats”. Men det gäller att komma ihåg att man inte är ensam, menar Mattias Lindberg, Stockholm. 

– Det är lätt att ta på sig skulden när man ”dumpats”. Men det gäller att komma ihåg att man inte är ensam, menar Mattias Lindberg, Stockholm.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

RELATIONER. Hur hanterar man att bli lämnad av den man älskar? När förhållandet plötsligt tar slut upplever många en bedövande maktlöshet.– Det är lätt att sänkas till botten när man blir ”dumpad” och man tar ofta på sig skulden, säger 25-årige Mattias Lindberg.

Efter tre och ett halvt år som sambo blev Mattias nyligen ofrivilligt singel. Första tiden beskriver han som kaos. När flickvännen gjorde slut försvann mycket av det han tog för givet i vardagen. Kontrasten blev total.– Ensamheten har varit jobbigast. Man är van att dela allt och sedan står man där på egen hand, säger han.

Det viktigaste för att komma vidare är enligt Mattias att hela tiden aktivera sig och inte sitta och grubbla för mycket. – Det kan räcka med en promenad, bara man kommer ut och inte fastnar i ältande.För Mattias är det en tröst att tänka på att det finns många andra i samma situation.– Man är ju faktiskt inte ensam. De allra flesta har ju varit med om att någon gång bli lämnade.När partnern gör slut är det lätt att känna sig bortvald, avvisad och ratad. – Ofta går man in för att en relation ska vara hela livet och då är det lätt att känna sig misslyckad när det spricker, säger Maria Bergström, Metros sex- och relationsexpert.

Hennes råd till den som blivit lämnad är att våga ta plats och att prata med vänner och familj. Att ”älta” till en början är ofta ett sätt att komma vidare.– Först ligger ofta fokus på en själv men efter ett tag går man vidare och ser att det handlar även om den andra personen och dennas livssituation.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro