ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Dust 2 redo för tävlingsspel igen – petar ut Cobblestone

Erik Glanell · 23 Apr 2018
Uppdaterad 23 Apr 2018
B-bombplatsen i den nya versionen av Dust 2.

B-bombplatsen i den nya versionen av Dust 2. Foto: Valve


Älskad och hatad. Oavsett vad man tycker om Dust 2 så är den klassiska kartan tillbaka i den aktiva kart-poolen.

klar

Artikellänk är kopierad

Dust 2 har länge varit en vattendelare i professionell Counter strike. Antingen har den ansetts vara en av de bästa eller som en fossil urvattnad på alla taktiska grepp.

Av den anledningen var reaktionerna blandade när Valve i helgen meddelade att den klassiska kartan återigen tar sig in i den aktiva kart-poolen.

LÄS MER
Imponerande Astralis plockade hem titeln i Marseille

Den uppfräschade varianten av Dust 2 har varit spelbar sedan oktober förra året men först nu gör den alltså återtåg i poolen av aktiva kartor för första gången på över ett år. Det  betyder i sin tur att det kanske inte dröjer länge innan vi får se den i större turneringar.

LÄS MER: Limpone kastar ljus på debatten om Gamerz-kontrakten

När Metro Esport förra året intervjuade Faze-stjärnan Olof ”olofmeister” Kajbjer utryckte han en viss besvikelse över den nya versionen av den klassiska kartan.

– Jag har alltid tyckt att D2 varit skitkul att spela. Det är en map som på ett sätt är väldigt bra för att alla kan spela den och alltid har kunnat spela den. Jag är lite besviken eftersom de tog bort den i ett år och ändå inte har gjort någonting nytt. Det är bara nya grafiker som kommit in, sade han då.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro