ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Duvorna sköts vid kungens besök

metro · 13 Jun 2012
Uppdaterad 13 Jun 2012
Duvorna sköts vid kungens besök

Duvorna sköts vid kungens besök


Duvorna skulle inte få störa kungens besök på Gotland – därför tvingades jägare att skjuta dem trots att de häckade och kanske hade ungar att mata.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi vill inte utföra skyddsjakt den här årstiden när djuren har ungar. Det är viktigt för oss jägare med etik och moral. Om man skjuter duvor nu så blir duvungarna föräldralösa och svälter ihjäl, säger Johan Thomsson till Helagotland.se.

Thomsson är ordförande i Gotlands skarpskytte- och jägargille som Region Gotland anlitar för skyddsjakt. Jägarna ville inte skjuta duvorna, men kom fram till att de var tvungna enligt avtalet de har med regionen.

Miljö- och hälsoskyddskontoret hävdar att kungabesöket inte var den enda anledningen att skjuta fåglarna – vid ruinen där skydds-jakten bedrevs ska det även serveras mat i sommar.

Johan Thomsson säger till Helagotland.se att han tror att det ändå var kungabesöket som låg bakom regionens beslut.

– Vi fick ingen motivering egentligen, men jag tror att det handlar om kungabesöket. Att kungen inte skulle få skit på mös- san.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro