ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dynamiska duo ska rädda Sony Ericsson

Jonas Ryberg · 12 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två vassa nykomlingar ska rädda mobiljätten Sony Ericsson. Satio och Aino är dyra men imponerar med sina skarpa kamerafunktioner.

Analys: "Kamerorna gör ett bra jobb"

Satio och Aino är den dynamiska duon som ska rädda den svensk-japanska mobiltillverkaren Sony Ericsson från ytterligare förluster. Båda telefonerna är pekskärmsmobiler som hamnar i den övre prisklassen. Aino, den lite billigare av de två, har dessutom en klassisk knappsats under skärmen.Båda telefonerna har kameror på steroider med 12 respektive 8 megapixels upplösning och gör ett bra jobb. Satio är ett strå vassare med xenonblixt. Med sina stora skärmar fungerar telefonerna också bra för att visa bilder och film. Aino kan dessutom hämta film och bilder direkt från Sonys Playstation 3.Det som framför allt sänker Satio är pekskärmen som i kombination med menysytemet ger allt för många feltryck om du inte använder den lilla medföljande pennan. Aino är en mer traditionell Sony Ericsson-lur som uppgraderats till fullfjädrad mediamobil med ett mycket gott resultat.

Två saker vi gillar med Satio

1. Kameran. 12 megapixel känns kanske lite överdrivet, men det går inte att komma ifrån att Satios kamera levererar fina bilder. Den har också kul funktioner för panorama och möjlighet att justera fokuspunkt.

2. Byggkvaliteten. Telefonen känns gedigen och de få knappar som finns fungerar fint. Skärmen är ljusstark och skarp. Precisionen när man navigerar runt i menyerna med skärmen är dock sämre.

Två saker vi gillar med Aino

1. Mediadelning. Kan anslutas trådlöst till exempelvis tvn, plocka filer från en Playstation 3 var du än är, eller överföra filmer och musik trådlöst via den medföljande dockningsstationen.2. Mediagränssnittet. När knappsatsen är stängd blir skärmen tryckkänslig. Menysystemet för visning av filmer, musik, foton och video fungerar utmärkt och telefonen får en smidig storlek i det hopfällda läget.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro