ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dyr medhjälpare på armen

Jonas Ryberg · 14 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Betyget blir 3 globar.
Betyget blir 3 globar.

TIDVISARE. Precis som Dr Dre och Ice Cube var ”the original gangstas” är klockan “the original gadget”. Den som gillade bärbara prylar i mitten av 80-talet hade det inte lätt. Inga mp3-spelare, inga flashiga mobiltelefoner och inga bärbara spelkonsoler att drömma om. Men digitalklockan fanns, helst med miniräknare och fm-radio.Nu tycker den svensk-japanska mobiltillverkaren Sony Ericsson att det är dags att kombinera de båda världarna. Företagets klocka MBW-150 kopplas direkt till mobilen via Bluetooth. Tanken är att bäraren ska kunna kontrollera vissa av telefonens funktioner utan att behöva ta den ur fickan. Jag hoppas på funktioner i Dick Tracy-klass, men jag får hålla till godo med betydligt enklare saker, som nummerpresentation när någon ringer och ett litet kuvert som indikerar sms. Modellen finns i tre varianter; sport, musik och excecutive. Alla har samma funktioner, och vi har testat direktörsvarianten som väger ungefär lika mycket som en mobiltelefon, så klockan är inget för den med små handleder.

Bättre är att klockan varnar så fort du befinner dig mer än cirka tio meter bort från din telefon. En funktion som gör att det borde vara lag på att bära klockan för alla som glömmer mobilen påslagen i kontorslandskapet.

Den funktionen tillsammans med att MBW-150 är en galen produkt som väcker klocknostalgikern i mig ger betyget godkänt. Trots att priset på runt 2 000 spänn avskräcker från köp.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro