ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dyrt – men det går att fly rusket i påsk

Ingrid Arinell · 5 Apr 2012
Uppdaterad 5 Apr 2012
Konrad, tio månader, fick flyga för första gången i sitt liv när familjen åkte från Arlanda till de varma källornas Island i går eftermiddag. – Vi bokade för några veckor sedan. Påsken passar bra att ta ledigt och resa i väg eftersom det är många röda dagar, säger Konrads föräldrar, Carolin Aspenby och Jens Karlsson från Oviken i Jämtland.

Konrad, tio månader, fick flyga för första gången i sitt liv när familjen åkte från Arlanda till de varma källornas Island i går eftermiddag. – Vi bokade för några veckor sedan. Påsken passar bra att ta ledigt och resa i väg eftersom det är många röda dagar, säger Konrads föräldrar, Carolin Aspenby och Jens Karlsson från Oviken i Jämtland. Foto: Klara Leo


Påskresa. Fly helgens snöslask och regn och köp en sista minuten-biljett till värmen. De flesta charterresorna är fullbokade sedan länge, men fortfarande har du chans att fira påsk i solen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fritidsresor har ökat sina påskresor med cirka 15 procent jämfört med förra året, men är ändå så gott som fullbokade. -- Det har varit högt tryck, men vi har några ströplatser kvar, säger Peter Hellström på Fritidsresor. Den som vill resa från Arlanda med Fritidsresor är för sent ute. De resor som finns kvar avgår från Malmö och Köpenhamn. En vecka på Kreta, ospecificerat, med avresa från Kastrup nu på lördag, kostar cirka 3 000 kronor. Apollo har fortfarande några resor kvar från Arlanda, en vecka på Gran Canaria kostade i går cirka 8 000 kronor. Men priserna ändrade sig under eftermiddagen. – Det betyder att det är tryck på de få platser som finns kvar, säger Kajsa Moström på Apollo. Airtours hade i går enstaka weekendresor kvar till Bologna och Prag, för den impulsive resenären som vill sticka i väg redan i dag. Endast flyg till Italien från Arlanda kostar cirka 1 600 kronor. – Singlarna kan komma billigt undan, säger Stefan Chatzopoulos på Airtours. Från Landvetter finns flera resor kvar till turkiska Alanya där temperaturen förväntas ligga strax över 20 grader de närmaste dagarna. – Påsken kommer ju ganska tidigt i år, så man kanske inte åker och solar och badar, men man vill känna värmen, lukten av havet och ta en kaffe på en uteservering, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro