ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

E-sportaren "Handsken": De var inte ett svårt val att gå med i Alliance

Simon Engstrand · 25 Nov 2016
Uppdaterad 25 Nov 2016
Simon “Handsken” Haag.

Simon “Handsken” Haag. Foto: Simon Engstrand


Hans lag floppade i världens största Dota2-turnering men snart kom ett erbjudande som inte gick att motstå. Nu spelar Simon “Handsken Haag om miljonerna på Dreamhack Winter med sitt nya lag Alliance. “Det känns bra, men har varit lite knackigt i början”, säger Handsken till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är just efter en inledande vinst på Dreamhack Winter i Jönköping som Metro får tag på Handsken. Han har precis besegrat europeiska Escape Gaming och behöver bara en ytterligare seger för att nå finalen.

LÄS MER
Svenska toppspelaren på Dreamhack: Det blir definitivt tufft

Complexity floppade på The International och därefter hände en hel del i svenska scenen. Stjärnlaget Alliance splittrades upp, vilket öppnade nya möjligheter för Handsken och två andra svenska spelare. – Det var inget svårt val att gå med i Alliance. Jag hade några andra idéer som hängde i luften, men Alliance var det självklara valet. – Det känns bra, men det har varit lite knackig början. Vi har olika bakgrunder, EGM och Loda är old school Dota-spelare medan vi andra kommer från Heroes of Newerth. Vi har haft lite problem att få ihop våra spelstilar, men nu börjar vi få mer förståelse för varandra och jag hoppas det kommer gå bättre i framtiden.

LÄS MER
Amerikanska kommentatorn: Finns väldigt många talanger i Sverige

Och just nu tävlar alltså Alliance, det stora hoppet för svensk Dota2, på Dreamhack Winter i Jönköping. – Sist jag var här på Dreamhack representerade jag Ninjas in Pyjamas, och den här gången Alliance. Det känns alltid bra att vara på hemmaplan och spela för de stora svenska namnen. Hittills har den blå/gula truppen säkrat sin första vinst och närmar sig en plats till finalen. Totalt står 1,7 miljoner kronor på spel, men det finns ett lag som kan visa sig vara en rejäl mina. –Historiskt sett har vi alltid haft problem mot Team Liquid, så jag tror de är våra tyngsta motståndare. De kanske inte är bäst i hela tävlingen, men nog svårast för oss. Så vi vill möta de andra lagen så mycket som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Engstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro