ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

E-sportstjärnan "Loda" om nya laget: "Vi bygger från grunden"

Johan Wikén · 20 Okt 2016
Uppdaterad 21 Okt 2016
"Sverige är väldigt duktiga på e-sport och jag tycker att vi har något vi kan vara stolta över", säger Jonathan "Loda" Berg.

"Sverige är väldigt duktiga på e-sport och jag tycker att vi har något vi kan vara stolta över", säger Jonathan "Loda" Berg. Foto: Team Alliance


Med laget Alliance vann Jonathan Loda” Berg i princip allt inom Dota 2. Men laget splittrades och kvar blev ”Loda” – som nu formar ett nytt topplag.

klar

Artikellänk är kopierad

När Alliance i våras meddelade att de skulle gå skilda vägar var det många fans som höjde på ögonbrynen. Den enda som stannade kvar var lagkaptenen Jonathan ”Loda” Berg som inledde arbetet med att bygga ett nytt lag.

► LÄS MER: Zaaz: Jag har lyckligtvis bra dygnsrytm för vara gamer

I september spikades det nya Alliance och de har bara hunnit träna i lite drygt en månad.

– Många fans hoppas ju att vi ska bli bäst direkt. Själv är jag lite mer erfaren och inser att det tar tid att bygga ett bra lag. Om man bara kör på kanske det går bra ett tag utan att man ens vet varför det går bra. Vi försöker bygga från grunden, säger han.

► LÄS MER: Grova trakasserier är vardag: Så vill de få ett jämställt spelande

När Metro når Jonathan Berg på torsdagen är det bara några timmar kvar till nya matcher i Dreamleague. De vann sina fyra första matcher. Målet är att kvalificera sig till slutspelet som spelas under Dreamhack i slutet av november i Jönköping.

– Det hade varit kul att komma dit med nya laget och visa upp oss och få det stödet. Om man är rätt typ av spelare så är det ett stort plus att spela inför en stor publik som hejar på dig. Men först måste vi komma dit, i Dota kan alla lag vinna över alla.

► LÄS MER: 5 skäl till varför du ska bry dig om e-sport 

Hur taggar du igång inför match?

– Jag vet inte riktigt, jag har testat mycket olika grejer. Folk snackar om att man ska träna fysiskt för att komma i prima form, men jag vet inte. Det jag har kommit fram till är att det mesta är mentalt.

► LÄS MER: Guide: Här är några av e-sporteventen du inte vill missa 

28-åriga Jonathan ”Loda” Berg är en av världens största e-sportstjärnor. Högst status har han kanske i Kina – där han bland annat kallas ”LGod”.

– Jag har mycket fans där från de tidiga dagarna när jag blev känd. De har hängt med. Det är svårt att säga hur populär man är, men jag har ju blivit igenkänd mitt på stan i Peking och det känns ju inte så tippat.

►LÄS MER: E-sportare vill in i RF

De senaste veckorna har e-sport varit ett hett debattämne i Sverige, mer specifikt huruvida det är en sport, en idrott eller ingetdera. Tydligt är i alla fall att det talas om det mer än någonsin. Något som Jonathan Berg tycker är positivt.

– Det är dags ärligt talat. Sverige är väldigt duktiga på e-sport och jag tycker att vi har något vi kan vara stolta över och som vi ska värna om. Det finns också extremt mycket pengar att tjäna.

► LÄS MER: HeatoN: "Riksidrottsförbundet, erkänn e-sporten som en sport"

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro