ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

E-sportstjärnorna "Ostkaka" och "Loda": Så valde vi nickname

Erik Glanell · 9 Dec 2016
Uppdaterad 9 Dec 2016
 I bilden, Loda, Juliano och Ostkaka

I bilden, Loda, Juliano och Ostkaka Foto: Alliance/Daniel Stigefelt/Metro


Att välja nickname är inte lätt. Och väljer man fel är det svårt att bli av med om det väl råkar sätta sig. Här berättar några av Sveriges främsta e-sportstjärnor om hur de valde sina smeknamn.

klar

Artikellänk är kopierad

Emil ”HeatoN” Christensen, e-sportlegedar”Jag tog namnet från märket Heaton som tillverkar ishockeyutrustning. När jag spelade hockey var det bara HeatoN gear som gällde”

Zainab ”zAAz” Turkie, Counter strike, Team Secret”Min storebror nickade mAz. Han var min förebild som spelare. Mitt förnamn börjar på ZA så jag tyckte det skulle passa bra med zAAz plus att det var rätt likt brors nick och så har det varit enda sen jag var 11 år gammal.”

Sebastian ”Ostkaka” Engwall, Hearthstone, Alliance”Om jag minns rätt så skaffade jag mitt nickname när jag började spela Diablo 3 och sen så blev det min Battletag för alla Blizzard spel. Om jag ska vara helt ärlig minns jag inte riktigt min anledning mer än att jag ville ha något som lät svenskt.”

Jonathan ”Loda” Berg, Dota 2, Alliance”När jag spelade Wc3 så fanns det en custom map som hette Ring Wars, som var baserad på Sagan om ringen, men det var även en väldigt bra map som var komplex med 5on5 där det fanns ett litet community där alla som var med skulle heta något riktigt nördigt och genuint från LOTRO-loren. Lord of Dol Amroth var då kusin till Faramir, och ledde massa riddare, så mitt val föll på det. När jag slutade spela den mapen så kändes inte Lord of Dol Amroth riktigt lika naturligt, så jag kortade ned det till LODA.”

Julia ”Juliano” Kiran, Counter strike, Team Secret”Jag gick under nicket julie innan men det var så många som hade samma nick, och jag ville vara unik. Så en gång på mitt första internationella event, så valde jag att byta till juliano1 vilket stod för Julia number 1. Töntigt tycker jag nu i efterhand, men då samtidigt byggdes min profil som juliano, så jag tog också bort 1an ganska snabbt, då jag inte tyckte det såg snyggt ut. Sedan blev det bara juliano efter det.”

Fredrik ”REZ” Sterner, Counter strike, Epsilon”När jag började med CS:GO så nickade jag Zippo ett tag. Sedan kom det en period då det inte gick alls bra för mig och jag ville börja om på nytt. I och med detta så störde jag mig på namnet. Jag ville ha något kortare och lättare som lät vasst men ändå behagligt. Så efter en hel del brainstormande så slutade det med rEZ som gick vidare till REZ och nu har jag börjat använda rezinator rätt ofta för variation.”

Simon ”Handsken” Haag, Dota 2, Alliance”Det var ett nickname en polare kom på när vi spelade World of warcraft. Jag blev känd för det där så behöll namnet, men det har ingen speciell betydelse.”

Jerry ”EGM” Lundkvist, Dota 2, Alliance”När jag var 15 och spelade DotA så tyckte jag att ”entergodmode” lät som ett coolt nick och det räckte som orsak att välja det. Senare när jag började spela Dota 2 så tyckte jag inte att det lät lika coolt längre, så därför valde jag att i stället korta ner det till EGM.”

Jonas ”Jonassomfan” Lindholm, Dota 2, Alliance”Mitt nickname var något jag använde mig utav när jag spelade Counter Strike 1.6 för väldigt länge sedan. Det var inte mitt ”to go to” nick just då utan det var bara någonting jag brukade nicka när jag tröttnade på andra nick eller lattjade runt. Jonassomfan följde också med när jag spelade andra spel utöver CS 1.6. Inom Heroes of Newerth-scenen, som jag senare spelade och bytte till helhjärtat, blev mitt namn blev mer välkänt så jag valde att ha kvar jonassomfan som mitt nick.”

Jon ”Orange” Westberg, Hearthstone, Alliance”Jag har haft mitt nickname sedan de tidiga tonåren då jag spelade Magic the Gathering, jag valde det framförallt på grund av att jag gillar färgen orange snarare än att jag gillar frukten.”

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro