ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eagles of death metal: "Folk spelade döda"

Ida Gustafsson · 22 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015
Jesse Hughes och Josh Hommes i Eagles of death metals stod på scenen på Bataclan i Paris när terroristerna öppnade eld mot publikhavet.

Jesse Hughes och Josh Hommes i Eagles of death metals stod på scenen på Bataclan i Paris när terroristerna öppnade eld mot publikhavet. Foto: IBL/TT


För första gången sedan terrorattackerna i Paris och i konserthuset Bataclan berättar bandet Eagles of Death Metal om sina upplevelser från den fruktansvärda kvällen. "Folk spelade döda och var så rädda", säger sångaren Jesse Hughes till Vice.

klar

Artikellänk är kopierad

Eagles of death metal stod på scen när de beväpnade terroristerna öppnade eld mot publikhavet på konserten inne på Bataclan i Paris. På platsen dog 89 personer. Totalt dog 129 personer i de terrorattacker som inträffade runt om i staden samma kväll. 

► LÄS MER: Här dödades offren i Paris

Tidskriften Vice har träffat två av bandmedlemmarna från Eagles of death metal och gjort en längre intervju. Inför publiceringen har Vice släppt en liten trailer där sångaren Jesse Hughes berättar om kvällen på Bataclan.

– Folk spelade döda och var så rädda. 

För att försöka komma undan terroristerna försökte många gömma sig. Några lyckades ta sig in i bandets omklädningsrum:  

– Flera gömde sig i vårt om rum. Mördarna kom in där och mördade allihop utom en kille som gömde sig under min skinnjacka, berättar Jesse Hughes. 

► LÄS MER: Eagles of Death Metal ställer in

Han säger att en orsak till att så många dog inne på Bataclan var att de försökte hjälpa och skydda varandra från skotten. 

– En stor anledning till att så många dog är för att de inte ville lämna sina vänner. Det var så många som ställde sig framför andra människor. 

Samtliga bandmedlemmar i Eagles of death metal lyckades undkomma terroristattacken, men tre personer som arbetade med bandets reklamvaror och skivbolag dödades. 

► LÄS MER: Så här visar omvärlden sitt stöd för Paris

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro