ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ebay hackat – uppmanar användare att byta lösenord

Aron Andersson · 21 Maj 2014
Uppdaterad 21 Maj 2014

Auktionssajten Ebay har hackats och uppmanar alla användare att byta lösenord. Det meddelar företaget på onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Arkiv

Med start på onsdagen kommer Ebay att informera användare om att de bör byta sina lösenord. Det meddelar företaget på sin sajt. Anledningen är att en av företagets databaser har hackats. Databasen ska dock inte innehålla någon information kopplad till användarnas bank- eller kortuppgifter.

Efter företagets egna efterforskningar har inga bedrägeriförsök upptäckts, men som en säkerhetsåtgärd rekommenderas användare att byta lösenord. E-handelsjätten äger även den svenska auktionssajten Tradera, men deras användare ska inte ha drabbats av intrånget.

– Det är inget som påverkar vare sig Tradera, Paypal eller andra undersajter, säger Traderas säkerhetschef Emil Schwartz till Metro.

– Vi har inga gemensamma användarregister, därför drabbas inte vi i ett sådant här ärende.

Själva intrånget ska ha ägt rum någon gång i slutet av februari och början av mars. I den hackade databasen fanns användaruppgifter som lösenord, mejladress, adress, telefonnummer och födelsedatum.

Hackarna kom åt databasen genom att först få tag på ett litet antal Ebay-anställdas inloggningsuppgifter. Att detta skett upptäcktes för två veckor sedan. Efter vidare utredning visade det sig att uppgifterna använts för att komma åt databasen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro