ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ebay köper Tradera för 365 miljoner

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Vi ser affären som ett bevis på att vi har gjort ett bra jobb, säger Traderas vd Jonas Nordlander. Tradera startades för sju år sedan och har utvecklats till ett av de största näthandelsföretagen i landet. Enligt egna uppgifter har man en normal dag 750 000 aktiva auktioner på gång och över en miljon medlemmar.

På Traderas auktionssajt går det att bjuda på allt från gamla pennor och träbitar från Vasa till bilar, datorer och allt möjligt annat. Förluster Att Tradera var till salu är ingen större nyhet. En av storägarna, IT-Provider, berättade i vintras att man sökte efter nya ägare till bolaget. Samtidigt klargjordes också att man inte hade för avsikt att försöka introducera Tradera på den svenska börsen. Bolaget ökade sin omsättning under 2005 med över 90 procent till drygt 40 miljoner kronor. Trots det redovisar bolaget miljonförluster 2005 som en följd av marknadsföringsåtgärder. 2004 var förlusten 4,8 miljoner kronor.

Några tveksamheter för att lägga 365 miljoner kronor på ett förlustbolag har nu inte de nya ägarna. -Vi får Sveriges framgångsrikaste auktionssajt och tillsammans kommer vi att växa vidare, säger Ebays svenske vd Fredrik Åhlberg till TT. Digert register Ebay grundades 1995, har 11 000 anställda och finns på 33 marknader runt om i världen. Bolaget har 193 miljoner dagliga användare. Bolaget är noterat på den amerikanska teknikbörsen Nasdaq och köpte i höstas IP-telefonibolaget Skype.

I Sverige har Ebay funnits i ett år. -Vi har känt till Tradera länge. Tillsammans kommer vi att kunna leverera den bästa användarupplevelsen. Med Traderas ställning får vi ett starkt företag lokalt och med Ebays erfarenheter internationellt kompletterar vi varandra, säger Fredrik Åhlberg. Med på köpet följer förutom en handelsplats på internet också ett adressregister på över en miljon svenskar, som är medlemmar i Tradera och som kan förväntas vara intresserade av fortsatt handel på internet.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro