ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ebba, 41, var ute i motionsspåret – träffades av golfboll i huvudet

Aron Andersson · 1 Okt 2015
Uppdaterad 1 Okt 2015
Motionsspåret i Saltsjöbaden går precis runt ett golfhål på banan. Men det finns inga skyddsnät i dag. Något kommunen nu avser förändra.

Motionsspåret i Saltsjöbaden går precis runt ett golfhål på banan. Men det finns inga skyddsnät i dag. Något kommunen nu avser förändra. Foto: Privat / Google Maps


Under Ebbas löprunda small det plötsligt till. Sedan kände hon hur det blödde från huvudet. Hon hade träffats av en golfboll.

klar

Artikellänk är kopierad

VARNING FÖR OTÄCKA BILDER.

Bredvid motionsspåret i Saltsjöbaden ligger en golfbana. Det blev Ebba von Platen, 41, väl medveten om under ett löppass förra söndagen. Mitt i rundan skadades hon nämligen allvarligt av en golfboll.

– Det kändes som att jag sprang in i en tegelvägg. Det bara smällde till. Jag kände hur blodet började forsa från huvudet. Det var ganska stora mängder blod, säger hon till Metro.

– Jag kände att det var som en krater i huvudet och jag förstod direkt att det var en golfboll. Det var fruktansvärt. Jag kan inte ens beskriva ljudet och känslan.

Hon blev genast rädd för att svimma i spåret och ropade därför efter hjälp. Eftersom spåret var tomt gick hon ut på golfbanan men det första paret hon mötte gav ingen hjälp.

– De var så handfallna och häpna att de inte ens kunde ta fram en mobil, de gjorde ingenting.

►LÄS MER: Vildsvinsjakt ska rädda golfbana

På golfklubbens parkering fick hon till slut hjälp av en grupp golfare, varav en var en sjuksköterska som insisterade på att tillkalla ambulans.

– Hon propsade för att jag inte skulle röra mig en meter utan bara sitta still och vänta på ambulans.

På Södersjukhuset i Stockholm gjordes en undersökning och det jack som Ebba fått i huvudet limmades igen. Ebba har nu varit sjukskriven i snart två veckor med hjärnskakning, men det kunde gått mycket värre.

– Hade den träffat ögat hade jag blivit blind, hade den träffat tinningen hade jag kanske inte överlevt. Men det är otäckt att ens tänka så. Faktum är att jag hade tur i oturen.

Nacka kommun har i samråd med golfklubben beslutat att ett skyddsnät måste sättas upp. Men trots att skolklasser använder motionsspåret kommer de inte avrådas från att använda platsen fram tills att golfhålet säkrats.

– Efter samtal med golfklubben och ett antal personer som varit där bedömer vi att det inte är något högriskhål eller högriskområde, säger Nadia Izzat, enhetschef på kultur och fritid i Nacka kommun, till Metro.

►LÄS MER: Golfbilar stals – framför näsan på 143 poliser

Golfbollen träffade Ebba von Platen i huvudet, så att hon fick ett jack som sedan fick limmas på sjukhus.
Golfbollen träffade Ebba von Platen i huvudet, så att hon fick ett jack som sedan fick limmas på sjukhus.Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro