ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ebba Busch Thor: Räkna aldrig, aldrig ut en kristdemokrat igen

Linnea Bergman · 9 Sep 2018
Uppdaterad 9 Sep 2018
Ebba Busch Thor var nöjd under sitt tal på valvakan. Foto: TT.

Ebba Busch Thor var nöjd under sitt tal på valvakan. Foto: TT.


Kristdemokraterna hänger kvar i riksdagen med god marginal. Det var en nöjd partiledare som äntrade scenen under partiets valvaka. "Vad var det vi sa?", sa Ebba Busch Thor.

klar

Artikellänk är kopierad

Valet 2014 fick Kristdemokraterna 4,6 procent av rösterna. Ett valresultat strax ovanför fyraprocentsspärren. Det här valet ser partiet ut att i stället få 6,4 procent av rösterna när nästan alla valdistrikt är räknade.

– Vad var det vi sa? Räkna aldrig, aldrig ut en kristdemokrat igen, sa Ebba Busch Thor under sitt tal på partiets valvaka.

Kristdemokraterna låg länge under riksdagsspärren och det var många som räknade ut partiet. Men i slutet av valrörelsen vände Kristdemokraterna siffrorna.

– Vi har verkligen väckt den där KD-rebellen till liv, sa Ebba Busch Thor under sitt tal.

Ebba Busch Thor passade även på att tacka sina föräldrar, sina svärföräldrar och sin man Niklas, som hon sprang iväg för att ge en segerkyss mitt under talet.

Hennes budskap kring vilka som borde styra Sverige framöver var tydligt.

– Inte fyra år till med Socialdemokraterna. Sverige behöver förändring. Sverige behöver en alliansregering, sa Ebba Busch Thor.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro