ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ebba bytte toppjobbet mot egen designbutik

metro · 19 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ebba Lindsö har bytt tillväxtkurvor i näringslivet mot stora krukor, färgat glas, ljustakar och annat hantverk från Egypten. Hon driver en butik i Stockholm och ska snart öppna en till.

Ebba Lindsö har bytt tillväxtkurvor i näringslivet mot stora krukor, färgat glas, ljustakar och annat hantverk från Egypten. Hon driver en butik i Stockholm och ska snart öppna en till. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Ebba Lindsö tog paus efter att hon tvingats gå från vd-jobbet på Svenskt Näringsliv för ett år sedan. Nu driver hon butiken Desert Design i Stockholm och gör politisk comeback i kristdemokraterna. Ebba Lindsö plockar bland handgjorda egyptiska alabasterkrukor, ljus och vackert färgat glas när Metro träffar henne i ett hus som fungerar som lager för Desert Design strax utanför Stockholm. Det är en annan Ebba Lindsö än karriärs- och chefskvinnan. En semesterresa 1999 blev starten på en företags- och välgörenhetsidé – att sälja direktimporterat hantverk från Egypten och samtidigt skapa jobb för fattiga där. Delar av evetuell vinst framöver ska gå till att hjälpa gatubarn i Kairo. Tillsammans med sina barn öppnade Ebba Lindsö nyligen en hål-i-väggen-butik på Linnégatan i Stockholm och i sommar öppnar en till i gallerian Fältöversten. – Det är en chansning.  Drömmen är att öppna butiker i många städer i landet. Det är ett försök att skapa en positiv spiral. Eftersom jag jobbade så hårt tidigare i livet är det här också ett sätt att tillbringa tid med barnen, säger hon.

•• Näringslivet är en manlig värld och du var den första kvinnliga vd:n för Svenskt Näringsliv. Hur mycket påverkade det? – Jag bröt många mönster. Det klart att om det är en person som inte stämmer med det normala mönstret blir det svårare. Många blir misstänksamma och kritiska. Jag underskattade motståndet till förändring.

•• Du har tidigare suttit i kd:s partistyrelse, varför vill du tillbaka till politiken nu? – Jag försöker dra mitt strå till stacken för att vi ska få ett regeringsskifte och jag är engagerad i frågorna.

•• Du satsar inte på att bli kd:s första kvinnliga partiledare då? – Nej. Det känns roligt att gå tillbaka till partistyrelsen. Jag ville egentligen inte stänga dörren till det tidigare, men det var nödvändigt eftersom jag arbetade som journalist då.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro