ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ebbot om sin dag: Det var som att få lustgas i sig.”

Ellen Wennerström · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013
Ebbots favorit var Ken Rings dag. – Det hände så mycket den dagen. Jag har inte garvat så mycket i hela mitt liv, det var de mest förlösande dagen av alla förutom min egen, ungefär 50/50 där tror jag. Men om det ska mätas i garv så var Kens dag den bästa. Jag hade ont i magen efteråt, säger Ebbot Lundgren.

Ebbots favorit var Ken Rings dag. – Det hände så mycket den dagen. Jag har inte garvat så mycket i hela mitt liv, det var de mest förlösande dagen av alla förutom min egen, ungefär 50/50 där tror jag. Men om det ska mätas i garv så var Kens dag den bästa. Jag hade ont i magen efteråt, säger Ebbot Lundgren. Foto: Pontus Lundahl / TT


Sist ut i "Så Mycket Bättre" på lördag är Ebbot Lundberg, mest känd som sångare i bandet The Soundtrack of Our Lives. Ebbot tänkte enkelt när han planerade sin dag och han beskriver den som en euforisk upplevelse. Det var som att få lustgas i sig”.

klar

Artikellänk är kopierad

Torbjörn Ebbot Lundberg, 47, började sin musikaliska karriär vid sin elorgel som sjuåring, för att senare i tonåren styra in mot punkrocken som sångare och basist i olika band.

Sedan det grammy-nominerade bandet The Soundtrack of Our Lives upplöstes 2012, är han nu aktuell som soloartist och låtar från hela hans karriär hyllas i programmet "Så Mycket Bättre" på lördag.

– Jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så bra. Jag fick en kick, en slags eufori och tappade helt fokus. Det var som när man får lustgas i sig, säger han och skrattar.

Ebbot beskrivs som en lekfull person som har en tendens att sväva iväg i sina tankar, och han tänkte enkelt när han planerade sin dag.

– Jag var lite nervös över aktiviteterna, att de inte skulle tycka att det var kul. Men jag tänkte så enkelt som möjligt, ju mer avslappnat desto bättre. Det blev som ett litet födelsedagskalas, säger han.

Under hösten har tittarna bland annat fått se Ebbot göra en rockig version av Agnes ”Release me” och tolka Ulf Dagebys ”Barn av vår tid”. Hans tanke är att alla låtar ska hänga ihop.

– När jag gick in och gjorde de här låtarna tänkte jag på helheten, de här sex tolkningarna ska kunna lyssnas på i rad kronologiskt som ett bra blandband av Ebbot. Då är det mer helheten som räknas, säger han.

Personligen känner Ebbot att resan med Så Mycket Bättre har varit utvecklande både musikaliskt och som människa.

– Det har väl öppnat många spärrar som man hade tidigare såsom förutfattade meningar. Det var ett steg i utvecklingen på ett mänskligt plan, en snabbkurs i självkännedom, säger han.

LÄS MER:

Här är nya startfältet i "Så Mycket Bättre"

Ken och Ebbot bondar i "Så Mycket Bättre"

"Så Mycket Bättre" gav Agnes inspiration

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Wennerström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro