ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Edholms kärlekspjäs kan bli film

Stockholm hannah sjostrom · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I kväll är det premiär för Rafael Edholm-regisserade pjäsen "Lovestory" på Intiman i Stockholm. I rollerna syns bland andra Andreas Wilson och Linus Wahlgren. Pjäsen handlar om en man vars fru är otrogen och tänker på att lösa problemet med hjälp av en yrkesmördare. I den danska förlagan hade Mads Mikkelsen den roll som i Stockholm spelas av Måns Nathanelson. – Det är en pjäs för folk som normalt skulle ha sett en film i stället, säger Edholm. – Förhoppningsvis blir den underhållande samtidigt som man får med sig någonting efteråt, en känslomässig, intellektuell eller visuell upplevelse – samtidigt som den är jävligt rolig. Beckett möter David Lynch. Och Martin Scorsese. Och redan i sommar vill Edholm förvandla pjäsen till film med samma skådespelare. "Lovestory" är en dansk pjäs skriven av Lars Kaalund, här mest känd som skådespelare i bland annat "Italienska för nybörjare" och "Den enda rätta". I den sistnämnda filmen spelade han mot Rafael Edholm, de blev vänner och ska nu tillsammans förvandla "Lovestory" till film. – Det finns redan ett danskt filmmanus, men det projektet kom ingenvart. Nu är det i mina händer, säger Rafael Edholm. – Redan när jag läste pjäsen första gången tänkte jag på att den var väldigt filmisk. Vi använder filmbilder på scen också. Nu har det kommit tre–fyra filmproducenter som sagt att de är intresserade, så i helgen pratade jag med Lars och vi kom överens om att han ska skriva manus och jag regissera. Rafael Edholm hoppas nu på att kunna börja filma i sommar. Han har fått bra respons från skådespelarna i pjäsen – Andreas Wilson, Kim Sulocki, Linus Wahlgren, Måns Nathanelson, Ola Forssmed och Hannu Kiviaho – och tror att filmen kan göras utan att luta sig mot Filminstitutet. – Det behöver inte bli en så rackarns stor produktion, man kan göra den ganska snabbt. "Komplett galen" gjorde vi på sju dagar... Det här är en historia som lämpar sig för att dras igång direkt och utan jättebudget, pengarna får inte stå i vägen.

Erik Helmerson/TT Spektra [email protected] //bilder: 1 Bildtext 1: Rafael Edholm tillsammans med ensemblen i "Lovestory" som nu är på väg att bli film: Andreas Wilson, Kim Sulocki, Ola Forssmed, Linus Wahlgren och Måns Nathanelson. Hannu Kiviaho saknas på bilden. Foto: Micael Engström

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro