ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Editors lovar att vara bättre än sist

Sara Stolt · 26 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Jag antar att vi vill influeras av The Strokes attityd, och Elbow skriver den allra vackraste musiken. Vilka band vi liknar är det upp till medierna att avgöra, säger Ed Lay. 

– Jag antar att vi vill influeras av The Strokes attityd, och Elbow skriver den allra vackraste musiken. Vilka band vi liknar är det upp till medierna att avgöra, säger Ed Lay.  Foto: Jill Furmanovsky


klar

Artikellänk är kopierad

De vill inte göra ännu en otrevlig Sverigespelning. I kväll är Editors redo för revansch. Det kan vara tärande att umgås med samma killar dag ut och dag in, enligt trummisen Ed Lay, 26, som saknar sina nära och kära hemma i Birmingham. Men han och de övriga i Editors försöker leva efter filosofin och senaste albumtiteln ”An end has a start”.– Du ska inte fokusera på det negativa utan på det du gläds åt, säger han.Just nu njuter rockgruppen av årets turné, som når sitt slut på torsdag. – Vi försöker göra musiken mäktig och få publiken involverad. När vi står på scen skulle vi aldrig stå och stirra på våra skor, säger Ed.Även om han arbetade i skobutik före bandets genombrott år 2005 är han helt ointresserad av vad han har på fötterna – det enda som gäller är att sprida Editors musik till så många som möjligt. – Men det är roligare att spela i Europa än i USA, säger han.Han menar att det beror på att kulturerna på den egna kontinenten skiljer sig så pass mycket att varje ny dag i ett land blir en exalterande upplevelse.Hur fungerar er mörka musik på dansgolven?– Bra, men den behöver inte nödvändigtvis kallas svart. Vi involverar oss helt enkelt i de viktiga sakerna i livet och vi har en del spännande popklanger. Jag tror att vi alla kan ta oss en liten dans till dem.– När vi spelar ”The racing rats” är det så spännande att se publikens reaktion, tillägger han.Inför Stockholmsspelningen lovar Ed ”en kul kväll”.– Första gången i Sverige var en konstig upplevelse. Det blev inte alls ett underhållande gig och den här gången vill vi visa hur tacksamma vi är över att få komma hit.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro