ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Edvin är nästa Endre på film

Emma Björkman · 28 Sep 2011
Uppdaterad 28 Sep 2011
Edvin Endre spelar in en scen där han kör bland andra Filip Berg (till vänster) i en skåpbil.

Edvin Endre spelar in en scen där han kör bland andra Filip Berg (till vänster) i en skåpbil. Foto: Urban Brådhe


Edvin Endre går i sina kända föräldrars fotspår och satsar nu på skådespeleriet. Spelar in sin debutfilm Dom skulle vilja vara som oss”.

klar

Artikellänk är kopierad

Första gången Edvin Endre, 17, förstod vad det innebar att vara skådespelare var han i femårsåldern. När föräldrarna Lena Endre och Thomas Hanzon spelade teater om kvällarna fick han följa med. Vid ett tillfälle såg Edvin sin mamma ropa på hjälp.

”Varför hjälper ingen mamma?” tänkte Edvin, började gråta och försökte rusa till undsättning men blev stoppad innan han hann ut på Dramatens scen. – När mamma klev av Stora scen kramade jag henne och vägrade släppa, så hon fick gå in på scenen med mig och ta emot applåderna, säger Edvin Endre.

Det var först en tid efteråt som han förstod att hans mamma hade låtsats vara någon annan. Edvin Endre berättar att han först ville gå emot strömmen. Men när det var dags att söka till gymnasiet hade teaterintresset väckts så han sökte in till Södra Latins teaterprogram. – Jag sa inget till familjen för jag ville göra det själv. De blev chockade eftersom de inte trott att jag varit intresserad.

Nu håller Edvin Endre på att spela in sin filmdebut ”Dom skulle vilja vara som oss” – en komedi som handlar om ett gäng killar som våldgästar studentmottagningar i slutet av 90-talet.

I en lagerlokal på Lidingö står en röd skåpbil parkerad. Den låtsas Edvin Endre köra medan Anastasios Soulis, Filip Berg och Henrik Lundström sitter bak i lastutrymmet och planerar kvällens äventyr. – Just nu är det skådespelaryrket jag vill satsa på, men jag är så ny i branschen och håller på och lär mig. Vem vet, om tio år kanske jag vill bli pilot, säger Edvin Endre.

Men han har redan andra filmprojekt på gång, fast än så länge är de hemliga. – Det är saker som ligger i luften men inte något jag får uttala mig om ännu.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro